Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit astăzi, 15 aprilie, pragul de 2 milioane. Este o criză fără precedent, avertizează experții.

Potrivit datelor culese de Worldmeter.com, omenirea a depășit pragul de 2 milioane de cazuri de coronavirus. Numărul s-a dublat în doar 11 zile, motiv pentru care Organizația Mondială a Sănătății cere oficialilor să nu se grăbească și să mențină măsurile de carantină și pentru perioada următoare. 125.000 de persoane și-au pierdut viața din cauza virusului.

Statele Unite sunt cele mai grav afectate de pandemia de coronavirus. Aceștia au înregistrat peste 600.000 de cazuri, aproape o treime din numărul total. Peste 26.000 de persoane au decedat în SUA, mai mult decât în Italia, unde au fost înregistrate 21.000 de decese.

Chiar dacă virusul pare să fi intrat într-o curbă descendentă în SUA, Spania și Italia, OMS recomandă precauție privind relaxarea măsurilor de carantină.

În România au fost înregistrate până acum 7.216 de cazuri de coronavirus și 362 decese.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.