Raed Arafat a vorbit despre pandemia de coronavirus și susține că aceasta va veni în valuri, chiar dacă vom trece de primul vârf epidemic.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este de părere că România va avea de-a face cu mai multe valuri ale pandemiei de coronavirus.

Acesta a vorbit și despre scăderea numărului de cazuri și reamintește românilor că acest eveniment nu este finalul. Scăderea cazurilor de infecțe nu înseamnă și faptul că vom scăpa de pandemie.

”Dacă vezi că într-o țară care a relaxat măsurile, numărul cazurilor începe să crească, poate fi un avertisment și pentru tine. La un moment dat, va trebui să ajungem la conviețuire cu acest virus, nu ai cum să nu ajungi la o conviețuire, pentru că nu va dispărea. Nu știm în toamnă ce va face, ce puseuri va avea, trebuie să fim pregătiți, o pandemie poate veni în valuri, nu o singură dată și gata!” a declarat Raed Arafat, conform stiripesurse.ro.

Arafat, despre vârful pandemiei

Arafat a vorbit și despre vârful pandemiei de coronavirus în România, care ar urma să fie atins după Paște. Acesta spune că, în funcție de evoluția numărului de cazuri în zilele următoare sărbătorii, s-ar putea lua în calcul relaxarea restricțiilor.

Dacă mai respectăm măsurile care sunt în vigoare acum, fără să fie înăsprite, dacă trecem prin perioada Paștelui respectând aceste măsuri, e posibil ca după asta, în funcție de cum evoluează lucrurile - pentru că va necesită câteva zile după perioada Paștelui să vedem dacă este vreun impact - și dacă vedem că numărul cazurilor rămâne stabil sau începe să scadă, cu siguranță vor începe să fie luate măsuri treptate de relaxare”, a declarat șeful DSU.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.