Clorochina, unul dintre medicamentele care au fost folosite pentru tratarea infecției cu coronavirus, poate avea complicații fatale pentru pacienți.

Un studiu restrâns din Brazilia a fost întrerupt anticipat, după ce pacienții care luau o doză mai mare de clorochină au dezvoltat aritmie cardiacă, iar asta le-a crescut riscul unor complicații fatale la inimă.

Clorochina este similară hidroxiclorochinei. Președintele Trump a tot lăudat acest medicament, deși există puține dovezi că acesta ar funcționa. În martie, FDA a dat o aprobare de urgenți spitalelor pentru a folosi cele două medicamente, chiar dacă testele clinice nu erau fezabile.

În Brazilia, 81 de pacienți din orașul Manaus au luat parte la studiul despre clorochină.

Atât clorochina, cât și hidroxiclorochina, medicamente folosite pentru tratamentul malariei, pot aduce riscuri majore anumit pacienți.

Pacienții din studiu au primit și azitromicină, care vine cu aceleași riscuri pentru inimă. Spitalele din SUA folosesc azitromicină, uneori chiar în combinație cu hidroxiclorochină.

”Pentru mine, acest studiu arată că clorochina creează o creștere a anormalităților cardiace, iar asta poate duce la moarte subită”, spune Dr. David Juurlink, șeful departamentului de farmacologie clinică de la Universiy of Toronto, conform nytimes.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.