Manuela Răvescu, medic specialist dermatolog, a explicat că fiecare persoană trebuie să respecte câteva reguli de igienă atunci cand se întoarce acasă.

”Stropeşte covorul de la intrare cu o soluţie care conţine clor, șterge-te bine pe picioare pe covorul imbibat cu clor, înainte să intri în casă, intră, lasă pantofii la uşă, pe un alt covor stropit cu clor. Lasă cheile, ochelarii de soare şi telefonul pe o tăviţă pregătită special. Lasă geanta într-un loc special, pe un şervet de hârtie și mergi direct în baie şi spală întâi mănuşile, pentru a le putea scoate în siguranţă. Dă-le apoi jos cu grijă, astfel încât să nu atingi exteriorul. Pune-le într-o pungă de plastic pregătită dinainte, la fel şi masca, apoi leagă pungile. Spală-te bine pe mâini şi foloseşte apoi dezinfectant”, a spus medicul dermatolog.

”Scoate pungile cu masca şi mănuşile din casă şi aruncă-le atunci când duci gunoiul. Scoate geaca şi las-o la aerisit, împreună cu hainele și pantofii pe care i-ai avut afară. Revino la chei, ochelari şi telefon şi dezinfectează-le meticulos. Dezinfectează geanta. Revino la uşa de la intrare şi dezinfectează clanţa, yala şi întrerupătorul pe care le-ai atins. Spală-te din nou pe mâini şi foloseşte soluţie pentru dezinfectare. Ţine cont şi de faptul că şi curăţenia în casă trebuie să fie mai riguroasă decât de obicei pentru a scădea cât mai mult şansele de supravieţuire ale virusului”, a mai adăugat aceasta.

Chiar dacă în această perioadă este esențial să ne dezinfectăm mânile pentru că virusul se răspândeşte cel mai repede prin contaminare directă, oamenii nu trebuie să repete obsesiv acest lucru.

Medicul recomandă folosirea substanțelor pe bază de alcool doar după ce au venit de afară, înainte de masă ori dacă au atins vreun obiect posibil contaminat fiindcă pielea se deshidratează foarte repede și pot apărea reacții adverse.

Citeste si:
Un bărbat cu Covid-19, externat la cerere, a murit acasă după...
Un sucevean cu Covid-19,...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.