ALDE a lansat miercuri o petiţie prin care cere Guvernului amenajarea de spitale temporare în fiecare judeţ, pentru bolnavii de COVID-19, după modelul din alte țări.

”Săptămâna trecută ALDE a propus Guvernului să aibă în vedere crearea de noi spaţii temporare pentru cazarea bolnavilor de COVID-19 în locaţii de tipul săli expoziţie, existente deja în fiecare judeţ. Am propus pentru zona Bucureşti - Ilfov spaţiile de la Romexpo, dar şi spaţiile pe care COSR a anunţat că este dispus să le pună la dispoziţie.

Pe acest model, se pot organiza spitale temporare în fiecare judeţ în sălile de sport, în centrele expoziţionale sau în orice alt tip de astfel de spaţii. Soluţii sunt, trebuie doar ca Guvernul să şi vrea! Astăzi, ALDE lansează petiţia prin care cerem Guvernului Orban să preia astfel modelele din ţări precum Spania, Marea Britanie, Statele Unite sau China şi să amenajeze locuri temporare pentru cazarea bolnavilor de COVID-19 în astfel de spaţii din fiecare judeţ unde este necesar”, se arată în comunicatul transmis de ALDE.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.