Roxana Betea, medic specialist ATI la Spitalul Judeţean Deva, a fost infectată cu noul coronavirus și, in acest moment, se află internată. Aceasta explică de ce tinerii din România ajung să moară în spitale deși nu au afecțiuni grave.

”Când vedem tineri care mor noi, medicii, ne-am gândit că probabil e pneumonie suprainfectată. Dacă ei ajung să nu mai respire sunt puşi pe ventilator. De aici încep infecţiile, cele nosocomiale, de unde chiar mori, nu din cauza COVID 19”, susține medicul, citat de antena3.ro

Roxana Betea menționează ca infecţii nosocomiale există în toate spitalele din lume, dar în România această problema este mult mai gravă și mai veche. După tragedia de la Colectiv, 37 de tineri au murit în spitale din cauza infecţiilor.

„Morţii din România tineri ajung să moară de infecţii nosocomiale, o pneumonie suprainfectată, care nu răspunde. Ajung să dezvolte o cultură care nu răspunde la absolut nimic, la coktailuri de antibitoice”, a mai adăugat aceasta.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.