Loboda era folosită în antichitate datorită proprietăților ei terapeutice și antioxidante. Bogată în nutrienți și vitamine, această plantă de sezon ajută la tratarea și prevenția unor boli digestive sau cardiovasculare.

Cu un gust ușor acid, loboda poate fi folosită în ciorbe, piureuri, sucuri sau în combinație cu alte verdețuri, precum spanacul sau salata.

Loboda - beneficii pentru sănătate

Loboda este o importantă sursă de vitamina K și conține de două ori mai multă vitamina C decât spanacul sau lămâia. Bogată în fibre, această plantă de sezon poate ajuta și la reglarea digestiei și prevenirea constipației. Anumiți specialiști susțin și că loboda ar ajuta la prevenirea unor boli cronice sau a anumitor tipuri de cancer.

Iată ce beneficii poate aduce loboda pentru sănătate.

Loboda ajută la reglarea digestiei

După cum menționam mai sus, deoarece loboda este bogată în fibre și minerale poate ajuta la reglarea digestiei. Consumul de lobodă previne constipația și alte probleme gastrointestinale, dar și ulcerele sau cancerul de colon, susțin unii specialiști.

Loboda poate îmbunătăți metabolismul

Vitaminele și mineralele pe care le conține loboda ajută la reglarea hormonală. Mai mult, datorită nivelului ridicat de fier și calciu, consumul de lobodă stimulează crearea de celule roșii în sânge, esențiale pentru circulație și oxigenarea țesuturilor.

Loboda ajută la purificarea rinichilor

Loboda are un efect diuretic și ușor laxativ, ajutând la eliminarea toxinelor și excesului de apă din organism.

Loboda întărește sistemul imunitar

Este cunoscut faptul că vitamina C joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar. Deoarece conține de două ori mai multă vitamina C decât spanacul sau lămâia, loboda ajută la regenerarea celulelor și vindecarea organismului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 9 Aprilie 2020 - 08 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.