Stăm acasă pentru a ne proteja și pentru a limita răspândirea virusului Covid-19. Distanțarea socială este esențială în această perioadă, dar este și foarte dificil să îți păstrezi starea de spirit. Iată câteva sfaturi de la astronauți, oamenii obișnuiți cu izolarea pentru perioade lungi de timp.

Pereții monotoni ai apartamentului tău nu se pot compara cu izolarea pe care o resimte un astronaut în spațiu. Aceștia înțeleg foarte bine cât de dificil poate fi să trăiești într-un spațiu mic, luni în șir.

Iată ce sfaturi au astronauți precum Scott Kelly, care a fost pe Stația Spațială Internațională și D. Marshall Porterfield care a pregătit cosmonauti pentru astfel de misiuni dificile.

Fă-ți un program

Este important să menții un program cât de cât normal atunci când lucrezi de acasă. Rutina te va ajuta să nu cazi pradă haosului și să operezi în parametri normali într-un spațiu restrâns.

Găsește-ți un hobby

Liniile dintre job și odihnă pot deveni neclare atunci când lucrezi de acasă. De aceea este important să îți găsești timp și pentru activități relaxante. Acum este momentul să acorzi mai multă atenție pasiunilor tale.

Citeste si:
Bilanțul Covid-19: 1.271 de cazuri noi, din doar 6.162 de teste...
Bilanțul Covid-19: 1.271 de...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Fă mișcare

Scott Kelly povestește că obișnuia să pună sunete din natură atunci când se afla pe Stația Spațială Internațională pentru a se simți ca acasă, pe Pământ.

Nu putem merge prea des la alergat în această perioadă, dar putem folosi astfel de trucuri pentru a ne motiva să facem mișcare.

Fă-ți timp pentru a sta de vorbă cu cei dragi

Studiile arată că izolarea și singurătatea pot afecta sistemul imunitar. Acum mai mult ca niciodată este important să ne facem timp pentru a ne suna prietenii și familia.

Citeste si:
Cum să afișezi cea mai buna versiune a ta în timpul unei video...
Cum să afișezi cea mai buna...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.