Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timișoara anunță că au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în cazul bebelușilor infectați.

În cadrul unui comunicat de presă, citat de g4media.ro, procurorii parchetului anunță că ”în data de 07.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 3122/P/2020, având ca obiect fapta de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. și ped. de art. 352 Cp.

În fapt, în cauză se efectuează cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a unui nr. de 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești a Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara.

Precizăm că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.”

Decizia procurorilor vine după ce luni, 6 aprilie, la maternitatea Odobescu din Timișoara, 10 bebeluși au fost depistați pozitiv cu coronavirus. În data de 1 aprilie 2020, au fost prelevate probe de la 49 de mame și 49 de bebeluși, iar testele au fost prelucrate în zilele de 5 și 6 aprilie.

Mamele celor 10 bebeluși infectați nu sunt infectate cu coronavirus. Astfel, sursa îmbolnăvirii celor mici este, cel mai probabil, un cadru medical.


Despre autor:


Ultima actualizare: 7 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.