Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Primăria Capitalei a achiziționat dezinfectanți și echipamente de protecție, care vor fi distribuite spitalelor, în valoare de aproximativ 2,4 miliarde de euro.

Anunțul integral făcut de Gabriela Firea pe Facebook:

Pentru că prețuim personalul medical și dorim să asigurăm echipamentele necesare, Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor (ASSMB), printr-un efort permanent și susținut, face demersuri continue pentru a livra, suplimentar față de achizițiile proprii ale celor 19 spitale din subordine, tot ceea ce este necesar din punct de vedere al materialelor, dezinfectanților și echipamentelor de protecție.

Astfel, sunt livrate 400.000 de mănuși, 3.500 de măști de protecție în 3 pliuri, 5.000 de combinezoane și 1.800 de perechi de ochelari de protecție.

Iar acest proces de achiziționare a materialelor necesare eroilor din prima linie nu se oprește aici, ci va continua zilnic.

Citeste si:
Firea: „Îmi doresc ca peste 4 ani să candidez din nou la alegerile...
Firea: „Îmi doresc ca peste 4...

ASSMB a lansat procedura de achiziție de alte noi echipamente și dezinfectanți, în valoare de încă 3,5 milioane de lei. În paralel, spitalele au în derulare propriile achiziții de materiale.

De asemenea, am achiziționat echipamente si dezinfectanți în valoare de aproximativ 2,4 milioane euro (12 milioane de lei).

Bugetul total este însă de 20 de milioane de lei, din care, recent, s-au achiziționat patru aparate Real Time PCR foarte performante.

În total, PMB, prin ASSMB, a încheiat contracte pentru achiziția a 56.250 de combinezoane, peste 1.000.000 de măști chirurgicale simple, 20.000 de măști de protecție de tip FFP2, 14.000 de perechi de ochelari de protecție și 400.000 de mănuși”, a tranmis Gabriela Firea pe Facebook.

Citeste si:
Lista celor 24 de boli pentru care se instituie izolare acasă sau...
Guvernul a aprobat o lista cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.