O companie producătoare de tutun a anunțat că lucrează la un nou produs: un vaccin pentru coronavirus.

Este vorba despre British American Tabacco, un gigant din industria tutunului care produce mărci renumite de țigări, precum Dunhill, Lucky Strike și Rothmans.

Compania a anunțat că își va pune vastele resurse de cercetare pentru a lucra la un vaccin împotriva virusului Covid-19. Potrivit producătorului de țigări, un vaccin este deja în lucru.

Pentru acesta, BAT spune că a clonat o porţiune din secvenţa genetică a coronavirusului şi a dezvoltat un antigen potențial, scrie Mediafax. Antigenul a fost apoi introdus în plantele de tutun pentru reproducere. Antigenul a fost purificat după ce plantele au fost recoltate.

Compania susține că vaccinul este deja supus testării pre-clinice și că dacă totul va decurge bine, vor putea începe livrarea din luna iunie.

"Plantele de tutun oferă potenţial pentru o dezvoltare mai rapidă şi mai sigură a vaccinului, în comparaţie cu metodele convenţionale”, a spus compania, încercând să evidențieze beneficiile tehnologiei pe care industria tutunului o folosește.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 Aprilie 2020 - 01 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.