Profesorul Kim WOO-JIU din Coreea de Sud explică de ce europenii și americanii fac o mare greșeală ieșind din case fără mască.

Este necesară purtarea măștilor dacă nu ești bolnav? Eficiența acestora împotriva coronavirusului a fost îndelung disputată pe rețele de socializare. Dacă unii susțin că sunt necesare și că te pot proteja împotriva unei potențiale infecții cu virusul Covid-19, alții spun că masca nu face decât să crească riscul de infectare.

Kim WOO-JIU, profesor la Spitalul Universitar Guro din Seul a explicat de ce oamenii nu ar trebui să iasă din casă fără mască.

"Măştile şi-au dovedit utilitatea în prevenirea infecţiilor. Uitaţi-vă la China, Hong Kong, Japonia şi Coreea. În ţările din Asia, oamenii poartă mască. Dar dacă vă uitaţi la multe dintre ţările europene şi la SUA, virusul se răspândeşte rapid. Unul dintre motivele pentru care Coreea are o rată relativ mică de infecţii este că lumea poartă mască şi se spală frecvent pe mâini" a spus acesta potrivit Digi24.

Acesta a criticat dur Europa și Statele Unite, spunând că este o imensă greșeală că oamenii de aici nu poartă măști.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.