Stocurile de paracetamol au scăzut considerabil în ultima perioadă după ce oamenii au înțeles că acesta este recomandat în tratarea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari.

Farmaciștii susțin că se mai găsesc produse, dar cu alte denumiri comerciale și mai scumpe.

„Oamenii au cumpărat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se găseşte în continuare în farmacii, într-o formă mai redusă, cu alte denumiri comerciale. Produse străine, într-adevăr puţin mai scumpe”, a menționat farmacista Beatrice Speteanu, potrivit antena3.ro

De asemenea, farmaciștii recomandă oamenilor sa nu depășească doza zilnică de paracetamol.

Franţa a introdus restricţii privind vânzarea paracetamolului. Persoanele asimptomatice pot să-şi cumpere o singură cutie, iar cele care au febră sau dureri pot să cumpere două cutii. Şi Elveţia a procedat în același fel.

Specialiştii spun că în această perioadă mai multe medicamente au fost raţionalizate pentru a se asigura o distribuţie uniformă la nivel naţional.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.