Mai multe cadre medicale de la Spitalul CFR Timișoara au demisionat după ce în unitate a fost confirmat un caz de Covid-19.

Cele 10 infirmiere și 3 asistente și-au depus demisia de teamă să nu se îmbolnăvească. Cadrele medicale au motivat că au acasă părinți bătrâni sau copii pe care nu vor să îi îmbolnăvească. Altele au spus că au boli care ar putea fi agravate de virusul COVID-19.

„Există un caz confirmat, a fost transferat la Spitalul de Boli Infecţioase şi din această cauză lumea este speriată. Noi, ca şi conducere, am făcut tot ce trebuit, am prelucrat procedurile, ce echipamente trebuie să poarte, în schimb cei care şi-au dat demisia au acasă bătrâni, copii, sunt unele dintre ele la o vârstă respectabilă şi au, din punct de vedere al sănătăţii, şi ele probleme, de exemplu alte patologii care asociate cu coronavirus pot să dea o formă mai gravă a bolii," a declarat managerul spitalului potrivit Mediafax.

Potrivit managerului spitalului, Marius Olaru, au fost luate toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța personalului. Acesta face apel la personal și le cere să înțeleagă faptul că, acum mai mult ca niciodată, cetățenii depind de ei.

"Dincolo de acest aspect este faptul că acum, mai mult ca niciodată, tot personalul trebuie să înţeleagă că noi trebuie să stăm alături de cetăţenii pe care noi îi deservim."

Managerul spitalului a mai spus că va trimite o adresă Direcţiei de Sănătate Publică pentru a solicita personal în locul cadrelor medicale care şi-au dat demisia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.