În ședința de urgență, care va avea loc la Ministerul Sănătății, se va analiza reorganizarea spitalelor, în contextul în care țara noastră se grăbește să intre în Scenariul 4.

”Este vorba despre continuarea planului de la începutul lui februarie. E vorba despre reorganizarea spitalelor din România în trei faze, care se succed în îngrijirea pacienților infectați cu COVID-19.

Într-o primă fază, acești pacienți sunt internați la spitalele de boli infecțioase și în instituțiile de boli infecțioase care au secția de terapie intensivă. Spitalele sunt în acest moment aproape prime și trebuie să trecem în faza a doua în care folosim spitalele de pneumofiziologie și boli respiratorii, iar cele două categorii adaugă încă 450 de paturi de spitalizare.

Gravidele care trebuie să nască sau care au nevoie de asistare, vor naște într-o maternitate dedicată pentru paciente infectate, la Maternintatea Bucur. Dializa București a fost împărțită: pacienții care au nevoie de dializă cronică vor merge la Carol Davila, iar alte două centre vor prelua pacienții cronici.

Acest model se va extinde la nivelul întregii țări. Va fi un spital suport pentru fiecare județ”, a declarat Horațiu Moldovan, citat de antena3.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2020 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.