Un donator care a mers la Centrul de Transfuzii București a fost depistat cu noul coronavirus. Un medic și trei asistente au fost trimise în izolare după ce au intrat în contact cu donatorul.

Directorul Centrului de Transfuzie București, Doina Goșa, a declarat pentru Antena 3 că au fost luate măsurile necesare pentru dezinfecție, iar cei ce vor să doneze sânge o pot face în siguranţă.

"Acesta (n.r. donatorul) a donat la începutul săptămânii, era asimptomatic, și a parcurs mai multe etape și a intrat în contact cu personalul nostru”, a spus Doina Goșa pentru Antena 3.

Pentru a preveni astfel de incidente în viitor, directorul Centrului de Transfuzie București a anunțat că vor fi amplasate puncte de triere la intrarea în sediu. Donatorii vor fi chestionați, se vor spăla pe mâini, li se va oferi mască și li se va lua temperatura înainte de a ajunge să doneze.


Despre autor:


Ultima actualizare: 30 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.