Președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus ca, cel mai probabil, România va intra luni în scenariul al IV-lea al crizei de coronavirus.

Cel mai probabil mâine intrăm în scenariul IV. S-ar putea întâmpla și marți, dar cred că mai probabil mâine. Urgența noastră este să organizăm tratarea pacienților în afara spitalelor, ca să nu suprasolicităm spitalele. 80% sunt forme ușoare sau medii, doar 20% fac forme mai grave sau critice”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a mai spus că persoanele vulnerabile trebuie protejate, deoarece ele ar putea „pune presiune pe sistemul medical”.

Să mă testez ca să văd dacă sunt bolnav nu are niciun fel de rost pentru că acum poți să fii negativ și după aceea să te contaminezi. Deci rezultatul este nul (…) Una este să avem 90% îmbolnăviri în rândul tinerilor și alta este să avem procentul acesta la persoane vulnerabile, care vor pune presiune pe sistemul medical. Deci trebuie să avem grijă la protejarea persoanelor vulnerabile”, a mai spus Rafila, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.