Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat că, în câteva zile, România va ajunge la peste 2.000 de cazuri de infectări cu coronavirus, adică intrarea în al 4-lea scenariu al pandemiei.

În 7 zile, ajungem să depășim 2000 de cazuri, în cea mai fericită situație. Adică scenariul cel mai favorabil este că în decurs de 7 zile ajungem la peste 2000, dar e foarte probabil ca acest scenariu să fie depășit. Eu personal m-am așteptat, cred că și colegii de la Ministerul Sănătății. Pe măsură ce testăm mai mult, vom avea mai multe cazuri noi, cel puțin în această perioadă. Trendul crescător va continua până după Paști”, a declarat Rafila.

Alexandru Rafila a spus că in acest caz, toate spitalele vor fi nevoite să trateze pacienți infectați cu virusul COVID-19.

Asta trebuie să fie clar pentru toată lumea, că mai devreme sau mai târziu toate spitalele vor trebui să trateze astfel de pacienți”, a precizat Alexandru Rafila.

Dacă va evolua cu sute sau mii de cazuri, nu vom face față și atunci trebuie să ne pregătim pentru tratarea cazurilor ușoare acasă și protejarea personalului medical prin cazarea acestora, astfel încât să nu meargă acasă. Pe mine mă îngrijorează capacitatea secțiilor de Terapie Intensivă. Un aparat pentru funcție respiratorie este folosit 3 saptamani în medie la un pacient, iar noi avem doar vreo 1300 de aparate”, a mai spus Rafila, potrivit g4media.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 27 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.