Premierul Ludovic Orban a declarat că medicii de familie și medicii din ambulator vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți în această perioadă. Acesta a menționat că se vor păstra aceleaşi direcţii de acţiune în lupta împotriva coronavirusului, pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor.

”Am discutat priorităţile pentru Ministerul Sănătăţii în perioada următoare, sigur că păstrăm aceleaşi direcţii de acţiune. Obiectivul nostru fundamental este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor români, de a reduce răspândirea virusului, de a creşte capacitatea de diagnosticare de direcţiile de sănătate publică pentru a face faţă misiunii fundamentale pe care o au în lupta contra coronavirusului, de asemenea, de a pregăti spitalele pentru a primi pacienţi cu coronavirus”, a menționat premierul într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

”Am discutat despre urgenţa achiziţionării de echipamente de protecţie care să-i protejeze pe toţi aceia din sistemul de sănătate publică, care sunt implicaţi în lupta contra coronavirus şi, de asemenea, să protejeze cadrele medicale şi nemedicale din spitale, să protejeze pe reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică”, a spus acesta, citat de digi24.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.