Un pacient în vârstă de 43 de ani, internat la Spitalul de Arși din Capitală, a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. Bărbatul a intrat în contact cu mai mult de 30 de persoane, 28 dintre acestea fiind cadre medicale.

Bărbatul a fost transferat la București, în noaptea de 20 spre 21 martie, de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, unde peste 170 de persoane au fost infectate, iar unitatea a fost închisă.

Pacientul, fără a fi testat de coronavirus, a suferit două intervenții chirurgicale, în data de 22, respectiv 23 martie, la Spitalul de Arși din București.

Abia pe 23 martie, conducerea spitalului din Capitală a decis testarea bărbatului, având în vedere că acesta a venit de la Suceava, unde era un adevărat focar de infectare.

După primirea rezultatului pozitiv al bărbatului, spitalul a demarat o anchetă epidemiologică de urgență.

Pacientul a intrat în contact cu 31 de persoane, dintre care 28 erau cadre medicale.

În acest moment, toate cadrele medicale se află în izolare la domicilu, timp de 14 zile, iar ceilalți 3 contacți ai bărbatului de 43 de ani au fost și ei băgați în izolare, urmând ca toți să fie testați, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.