Sanatate25 Martie 202013:04de Violeta Olteanu

Lectura de un minut

Peste 170 de medici și pacienți sunt infectați cu noul coronavirus, a anunțat Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Ancheta realizată la Spitalul Suceava a arătat nereguli grave în impunerea și respectarea protocoalelor pentru evitarea infectării cu virusul Covid-19.

"Avem peste 170 de cazuri de coronavirus în Suceava și în localitățile din jur," a declarar Ministrul Sănătății pentru Digi24.

Din totalul de 233 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava, sunt contaminați 34 de medici de la UPU și 49 de asistenți și cadre auxiliare. Alți 124 de pacienți urmează să fie testați și în funcție de rezultate vor fi transferați la Infecțioase.

Cadrele medicale acuză conducerea spitalului că nu a pus la dispoziție echipamentul necesar și nici protocoale clare de protecție împotriva infectării.

Citeste si:
Orban: ”Sunt terase de fițe care nu respectă nicio regulă”
Orban: ”Sunt cluburi care ar...

Spitalul va fi închis pentru dezinfecție totală. Secția UPU a fost dezinfectata și își va relua activitatea în 48 de ore, dar doar pentru a identifica cazurile noi de coronavirus și dirija pacienții către spitalele din Rădăuți și Fălticeni în cazul cazurilor ușoare și Iași pentru patologiile severe.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.