Potrivit unui studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, virusul Covid-19 a supravietuit si 17 zile pe suprafetele de la bordul navei Diamond Princes, cu mult mai mult decat se credea initial.

Studiul a urmarit eforturile guvernelor japoneze si americane de a limita raspandirea virusului la bordul navelor detinute de compania Carnival. Este vorba despre vasele de croaziera Diamond Princes din Japonia si Grand Princess din California.

Atat pasagerii cat si echipajul au fost pusi in carantina la bord dupa ce pasageri asimptomatici au fost depistati cu virusul Covid-19. V

irusul a fost gasit pe diferite suprafete, atat in cabinele pacientilor simptomatici cat si a celor asimptomatici. Virusul a rezistat 17 zile dupa ce cabinele fusesera eliberate, inainte de inceperea procedurilor de dezinfectare, se arata in studiu potrivit CNBC.

Potrivit studiului, 25 de vase de croaziera au cazuri de coronavirus confirmate la bord. In cazul navei Diamond Princes, aproape jumatate dintre cei infectati nu prezentau simptome.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2020 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.