18 medici ai Spitalului Floreasca din Bucuresti au fost plasati in carantina, dupa ce au luat contact cu pacientul care a murit, luni, din cauza virusului COVID-19.

Pacientul cu care au luat contact medicii a venit la spital cu o alta patologie, fiind depistat ulterior cu coronavirus.

Medicul Bogdan oprita sustine ca a fost facuta si o ancheta epidemiologica, iar cand pacientul a fost testa pozitiv, acesta a fost mutat la Spitalul "Victor Babes" si a fost facuta o dezinfectie.

"Ancheta (n.r. - epidemiologica) am facut-o noi. A facut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus si care a venit pentru o alta patologie. S-a ridicat suspiciunea ca persoana respectiva are infectia respectiva. A fost izolat, s-a lucrat testul, a iesit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul ‘Victor Babes’, iar personalul care l-a ingrijit, desi a purtat echipament de protectie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toti cei care erau in UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spatiile au fost dezinfectate", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, medicul Bogdan Oprita, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.