Lucrurile par ca au scapat de sub control la Spitalul Judetean din Suceava, unde numarul cadrelor medicale infectate cu coronavirus a crescut la 92.

Luni, 23 martie, apareau primele informatii cu privire la numarul de cadre medicale infectate la Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava. Daca in prima parte a zilei vorbeam despre 27 de cazuri, numarul a crescut brusc la 52 in cursul dupa-amiezii, astfel ca spitalul a fost inchis.

In cursul zilei de marti, numarul celor infectati a continuat sa creasca. Astfel, Federatia Sanitas din Romania anunta ca acum sunt 92 de cazuri de infectie in spital.

"Asa cum anticipam dimensiunea dezastrului o vom avea zilele urmatoare! Din pacate se inmultesc cazurile de imbolnavire a personalului medical in tot mai multe unitati sanitare mari, dar cazul de la Suceava ramane cel mai afectat! Asigurati echipamente de protectie pentru personalul medical! Testati cu prioritate personalul din spitale! Organizati spitalele adaptat la situatia actuala", a transmis Federatia Sanitas pe Facebook, conform stiripesurse.ro.

In urma inchiderii, spitalul va trece printr-o dezinfectie de 48 de ore, iar apoi vor fi detasati medici de la spitalele din Suceava, dar si din alte judete. Spitalul de resort al judetului a devenit, astfel, Spitalul Municipal Radauti.


Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.