O femeie care tocmai a nascut la o maternitate privata din Bucuresti, respectiv la MedLife, a fost testata pozitiv cu COVID-19. Unitatea medicala a anuntat ca s-a internat in spital pe data de 13 martie, insa abia luni seara s-a confirmat ca a fost infectata cu noul coronavirus.

"In data de 13 martie 2020, pacienta s-a internat in Maternitatea MedLife Grivita pentru nastere, prezentand contractii, fara vizite in alte unitati MedLife. La momentul internarii pacienta nu prezenta nici o simptomatologie specifica patologiei respiratorii acute si a declarant, in scris, pe proprie raspundere, ca nu a calatorit intr-o zona cu risc si nu a interactionat cu nici o alta persoana suspecta COVID 19 sau care provine din zonele galbene sau rosii, dupa cum sunt definite de catre Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile", se arata in comunicatul transmis de MedLife.

Pacienta a suferit un puseu febril in timpul operatiei de cezariana.

"In acest context, pacienta a revenit asupra declaratiei, mentionand ca a intrat in contact cu o persoana recent intoarsa din Spania. Ca urmare, echipa medicala a contactat Directia de Sanatate Publica in vederea evaluarii cazului. La momentul respectiv, reprezentantii DSP au transmis institutiei noastre ca pacienta nu indeplineste criteriile pentru testare. La o saptamana de la nastere, timp in care evolutia a fost favorabila, pacienta a declansat un nou episod de febra, dezvoltand pneumonie. Astfel in data de 20 martie, medicii au insistat pentru efectuarea unor investigatii suplimentare, fiind reluate discutiile cu DSP in vederea testarii pentru COVID-19", au spus reprezentantii unitatii medicale in comunicat.

Femeia a fost testata pozitiv cu COVID-19 luni seara.

"Pacienta, alaturi de nou-nascut, au fost transferati catre Institutul de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals" . Acestia se aflau intr-o stare buna, mama fiind cu simptomatologie respiratorie in remisie. Mentionam ca pe toata perioada internarii am comunicat starea pacientei catre Directia de Sanatate Publica, pentru a decide oportunitatea testarii pentru COVID 19 si a pune in aplicare masurile care se impun in functie de tabloul clinic", potrivit sursei citate.

Spitalul privat a deschis o ancheta epidemiologica. Pana la acest moment, persoanele care au intrat in contact direct cu pacienta nu prezinta simptome.

"Pe aceasta cale, facem un apel catre toti pacientii care ajung intr-o unitate medicala, publica sau privati, de a respecta in totalitate masurile de preventie epidemiologica impuse de catre autoritati si de a da dovada de reponsabilitate si transparenta totala in relatia cu personalul medical. In aceste momente critice de pandemie, este esential sa se constientizeze importanta transmiterii informatiilor corecte si complete pentru a tine in siguranta personalul medical si a limita raspandirea bolii. De actiunile individuale ale fiecaruia depide siguranta noastra, a tuturor".

Citeste si:
Care este starea de sănătate a Mioarei Roman, după externarea din...
Care este starea de sănătate...

Despre autor:


Ultima actualizare: 24 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.