Grupul de Comunicare Strategica (GCS) a anuntat ca toate internarile in spital vor fi suspendate incepand de marti, 24 martie. Toti pacientii care nu prezinta cazuri de urgenta vor fi externati in termen de 48 de ore.

Ordinul comandantului actiunii, avizat de ministrul de Interne, Marcel Vela, a fost emis luni. Acesta prevede masurile necesare limitarii raspandirii infectarilor cu virusul COVID-19, la nivelul unitatilor sanitare publice si private.

Incepand de marti, 24 martie, timp de 14 zile, internarile pentru interventiile chirurgicale si alte tratamente si investigatii medicale spitalicesti vor fi suspendate, in cazul in care nu prezinta o urgenta si pot fi reprogramate.

Se vor suspenda si consultatiile programate si programabile in structurile ambulatorii ale spitalelor publice si private.

In comunicatul GCS se mai precizeaza faptul ca managementul spitalelor poate decide reorganizarea programului si a permanentei personalului, prin introducerea activitatii medicale in regim de ture si garzi, fara afectarea salarizarii personalului, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.