Ministerul Sanatatii din Franta a anuntat ca va fi realizat un studiu clinic european, in care, pe 3.200 de pacienti, vor fi testate patru tratamente experimanetale impotriva virusului COVID-19.

"La acest studiu participa bolnavi pe care ii tratam in spital sub stricta supraveghere si care au acces la aceste molecule, pentru a testa eficacitatea asupra virusului si asupra evolutiei lor clinice", a precizat directorul general pentru Sanatate (DGS) din Franta, profesorul Jerome Salomon.

"Este foarte important sa il desfasuram cu rapiditate si in aceste conditii", a mai spus expertul, potrivit digi24.ro.

Testul va fi unul "adaptiv" si "foarte repede tratamentele experimentale ineficiente vor putea fi abandonate si inlocuite cu alte molecule care vor aparea in urma cercetarii stiintifice", a declarat Florence Ader, specialista in boli infectioase la spitalul Crucii Rosii din cadrul Spitalului Universitar din Lyon, care va coordona acest proiect.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2020 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.