Autoritatile brailene reactioaneaza dur, dupa aparitia unei scrisori semnate de Directia de Sanatate Galati, in care se mentioneaza mutarea persoanelor, din Galati, infectate cu COVID-19, in unitati medicale din Braila.

Portivit primelor informatii, solicitarea ar fi fost facuta de Ministerul Sanatatii, informeaza antena3.ro.

Reprezentantii DSP Galati au trimis o scrisoare celor de la Braila, in contextul solicitarii facute de Ministerul Sanatatii, potrivit careia, persoanele infectate sau suspecte de coronavirus, sa fie mutate in Braila, la Spitalul Judetean de Urgenta, la Spitalul de Pneumoftiziologie si la Spitalul de Psihiatrie Sf. Pantelimon.

Judetul Galati ar urma sa preia femeile cu probleme ginecologice si gravidele testate pozitiv cu coronavirus, dar si toti pacientii din Braila care nu sunt infectati cu COVID-19.

Autoritatile din Braila refuza pacientii cu COVID-19 din alte judete

Autoritatile din Braila au anuntat ca refuza sa primeasca pacienti infectati cu coronavirus din alte judete.

"NU PUTEM PERMITE ACEASTA BATAIE DE JOC!!! NU ADUCETI COVID 19 LA BRAILA!!!

Directia de Sanatate Publica Galati PROPUNE:
- toti pacientii FARA COVID 19 din spitalele din Braila sa fie mutati in spitalele din Galati.
- pacientii care sunt confirmati CU COVID 19 din Braila si Galati sa fie tratati DOAR LA BRAILA!!!

De ce nu si la Galati? De ce mutati bolnavii dintr-un judet in altul? Pentru ca la Braila: Prefectul si unii sefi de deconcentrate sunt SLUGI UMILE? Cei din alte judete sunt mai "smecheri"? CAND HOTARATI DESTINELE BRAILENILOR DE CE NU CHEMATI PRIMARUL SI FACETI SEDINTE PE ASCUNS?

Acesta propunere nu poate fi acceptata deoarece nu putem permite ca Braila sa se transforme in orasul COVID 19 in timp ce alte orase "exporta" la noi acasa bolnavii infectati. Luni dimineata Primaria Municipiului Braila va transmite adresa oficiala catre toate institutiile implicate astfel incat aceasta propunere sa nu fie niciodata pusa in practica. Este normal sa tratam cu maxima responsabilitate brailenii care vor avea coronavirus, DAR nu trebuie sa acceptam niciodata sa ne transforme in orasul infectat.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...

SA LE FIE RUSINE CELOR CARE AU PROPUS ASA CEVA SI VOI CERE DEMISIA CELOR CARE VOR ACCEPTA ACEASTA BATAIE DE JOC!!! DE CE "VINDETI" BRAILA STIMABILILOR??? CU CE PRET? CARE VA ESTE INTERESUL?
DE CE VA ASCUNDETI? Solicit public Prefectului sa nu mai accepte astel de lucruri. Oricat va vor impune de la Bucuresti sa pastrati secretul, noi tot vom afla si nu putem lasa pe nimeni sa-si bata joc de Braila
", a scris pe Facebook Marian Dragomir, primarul Brailei.

Europarlamentarul brailean Mihai Tudose si-a exprimat si el nemultumirea, tot intr-o postare pe Facebbok.

"Inconstienta? Prostie in cea mai acuta forma? Servilism? Strategia unor idioti este, mai nou, sa mute niste bolnavi confirmati sau nu intre judetele Braila si Galati. Aveti spre lectura adresa de la Ministerul Sanatatii... Deci, cand toata lumea a constatat ca "foiala" duce la raspandire, cand cea mai folosita expresie este: stati acasa! Acum cineva vrea sa faca schimburi de bolnavi intre judete... caci nu-i asa, daca scapam cu bine? Guvernul, caci acum pe perioada de urgenta el, guvernul, e ,, seful” absolut al spitalelor, nu poate sa faca cumva ca fiecare municipiu resedinta de judet sa aiba conditii pentru izolarea si tratarea bolnavilor de Covid-19?!?!?! Vrea cineva sa "scape" de cele doua judete? Nu l-am auzit pe foarte vocalul prefect de Braila cu vreo atitudine, pozitie, ceva care sa-i justifice prezenta in fotoliul de prefect.... Sau tacerea lui este pretul pentru un loc pe listele de la parlamentare... Oricum, demisia lui cred ca va fi fireasca daca asa ceva se va intampla.... Poate o singura exceptie putem face.... Un loc la psihiatrie la Braila pentru cel care a gandit aceasta schema de turism interjudetean cu bolnavi contagiosi... Nu o sa-l ajute, dar macar sa aratam ca suntem gazde bune... ", a scris pe Facebook Mihai Tudose.

Citeste si:
Despre Cloud PACS: cum pot utiliza medicii această tehnologie în...
Despre Cloud PACS: cum pot...


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.