Unul din trei pacienti, testati pozitiv cu virusul COVID-19, este "purtator tacut" al virusului, potrivit unor informatii clasificate ale guvernului chinez.

Numarul persoanelor infectate cu coronavirus, care au fost asimptomatice, sau au dezvoltat tarziu simptome specifice, ajunge la 1 din 3, dintre persoanele testate pozitiv.

Numarul "purtatorilor tacuti" ai virusului poate fi mult mai mare decat s-a crezut initial.

Conform datelor clasificate ale guvernului chinez, peste 43.000 de persoane au fost testate pozitiv, fara a avea simptome, la finalul lunii februarie. Aceste persoane au fost plasate in carantina, fara sa apara in rapoartele oficiale, care atunci indicau 80.000 de persoane infectate.

Oamenii de stiinta nu reusesc sa stabileasca cu exactitate rolul pe care il au persoanele asimptomatice in raspandirea virusului si cat de contagioase pot fi.

Din ce in ce mai multi cercetatori se indoiesc de informatia oficiala a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, potrivit careia "transmiterea asimptomatica este extrem de rara", transmite antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.