Directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", Adrian Streinu Cercel, recomanda izolarea voluntara, pe o perioada de 6-10 saptamani, pentru persoanele in varsta, in functie de evolutia pandemiei de coronavirus.

Profesorul recomanda ca batranii sa ceara ajutorul rudelor, sau persoanelor apropiate pentru aprovizionare.

"In urmatoarele 6-10 saptamani, persoana in varsta sa fie izolata, sa i se dea alimentele la usa. Adica lasi punga la usa, suni si pleci", a spus Adrian Streinu Cercel.

Profesorul sustine ca autoritatile ar trebui sa ia masuri in privinta persoanelor in varsta care nu au rude sau apropiati, care sa ii poata ajuta, si propune cazarea lor în locuri special amenajate unde să li se asigure bunurile necesare.

Numarul cazurilor va creste usor daca regulile nu sunt respectate cu strictete

Adrian Streinu Cercel spune ca numarul cazurilor de infectare cu coronavirus va creste usor in urmatoarea perioada, daca masurile impuse de autoritati nu vor fi respectate cu strictete.

"Atentie foarte mare! Sunt doua tipuri de teste rapide. Este un prim test care identifica prezenta anticorpilor, respectiv reactia organismului fata de conflictul pe care l-a avut cu coronavirusul si astea sunt teste anamnestice si nu au o valoare in momentul in care vrem sa facem un diagnostic pe baza acutei imediata, adica sa depistam daca persoana respectiva este infectata cu virus, pentru ca aceste teste cauta raspunsul nostru fata de virus. Si sunt teste care nu sunt de imunofluorescenta si care cauta virusul si care sunt echivalentul faimoaselor teste de PSR de care facem vorbire acum. Acestea sunt bune", a mai spus Streinu Cercel.

"Este evident ca prima categorie de teste va fi folosita apoi de colegii de la epidemiologie ca sa dea o imagine asupra magnitudinii afectarii populatiei din Romania. Atunci sunt bune aceste teste, dar in momentul de fata nu ne sunt de o utilitate imediata si va trebui sa le folosim pentru un tip doi sau tip trei, dupa ce lucrurile sunt intr-un calm", a mai declarat profesorul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 20 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.