Cinci specialisti de la Universitatea Dunarea de Jos de la Galati au conceput un dezinfectant pe baza de alcool, superior produselor disponibile in acest moment si eficient impotriva COVID-19.

Cei cinci specialisti sunt de la Facultatea de de Stiinta si Ingineria Alimentelor, Facultatea de Stiinte si Mediu si de la Facultatea de Medicina si Farmacie. Acestia au vrut sa se implice in crearea unor dezinfectante eficiente impotriva virusului COVID-19.

Dezinfectantul este unul special, indeplinind un cumul de criterii pe care majoritatea produselor din piata nu reusesc sa il atinga si va fi produs initial pentru uzul universitatii, apoi si pentru institutiile publice care il solicita, potrivit antena3.ro.

Dezinfectantul a fost gandit ca produs revolutionar, dar deocamdata se lucreaza la perfectionarea lui.

Acesta ar putea deveni o alternativa buna, in cazul in care stocul existent se va epuiza, iar capacitatea de productie standard nu va mai face fata cererii foarte mari.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Martie 2020 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.