Un grup de cercetatori din China a realizat, recent, un studiu din care a reiesit ca umiditatea si caldura nu ucid virusul COVID-19, dar pot reduce rata de raspandire.

Grupul de cercetatori a analizat felul in care s-a raspandit epidemia de coronavirus in mai multe orase din China, tinand cont de temperaturi.

Studiul a inclus si o comparatie intre modul de raspandire al coronavirusului in tari precum Coreea de Sud, Iran si Japonia, in care temperaturile si umiditatea erau severe si focare severe, cu imbolnavirile din tarile cu temperaturi si umiditate mai ridicate, precum Malaezia, Thailanda sau Singapore, unde virusul s-a raspandit mai putin.

Din acest studiu, cercetatorii au descoperit ca, la temperaturi de 30° si un nivel de umiditate de 71%, nivelul raspandirii virusului COVID-19 s-ar reduce la jumatate.

Cu toate astea, cercetatorii sustin ca raspandirea epidemiei de coronavirus se poate reduce si prin autoizolare si o igiena corespunzatoare, potrivit stiripesurse.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 Martie 2020 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.