Seful institutului "Matei Bals" sin Capitala, Adrian Streinu-Cercel recomanda oamenilor sa bea apa de la robinet in aceasta perioada, pentru ca aceasta contine clor, iar bacteriile vor muri mai repede.

Adrian Streinu-Cercel a reamintit oamenilor si faptul ca cea mai importanta metoda de preventie impotriva coronavirusului este igiena.

Tot Cercel a starnit si controversa legata de alcoolul sanitar, spunand despre acesta ca "spirtul medicinal nu e bun. Substantele care sunt pe baza de alcool, dar sunt speciale, care sa fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune si substantele pe baza de clor, dar nu clorhexidina pentru ca s-a demonstrat ca nu este activa pe coronavirus".

Seful institutului "Matei Bals" a demontat si mitul potrivit caruia Vitamina C ar ajuta la prevenirea si combaterea infectarii cu coronavirus, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.