Un cunoscut medic roman compara situatia Romaniei cu cea a italiei in contextul epidemiei de coronavirus.

Olga Simionescu, sefa clinicii Dermatologie 1, din cadrul Spitalului Clinic Colentina, a discutat despre situatia tragica din Italia, pe care o cauzeaza epidemia de coronavirus.

Medicul spune ca izolarea Lombardiei a venit mult mai tarziu decat trebuia, in comparatie cu viteza de reactie a autoritatilor de la noi.

Aceasta mai puncteaza si faptul ca populatia Italiei este una mai imbatranita decat la noi.

„In Italia cred ca a fost o populatie imbatranita si nu s-a facut o izolare a zonei Lombardia. La noi masurile au fost luate imediat”, a declarat dr. Simionescu.

In plus, si faptul ca italienii au obiceiul de a trai multe persoane impreuna a contribuit la raspandirea rapida a virusului: „Presupune un contact aproape. E conceptul acela de mamina. Ai 30 de ani si locuiesti cu parintii”

In italia se inregistreaza 24.747 de cazuri de coronavirus si 1.807 decese. 368 de oameni au murit doar duminica, iar 252 erau din Lombardia, arata stiripesurse.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2020 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.