Medicii sustin ca isi pun in pericol vietile in fiecare zi fiindca in spitale nu sunt suficiente echipamente de protectie, iar cele existente nu sunt eficiente.

"Izabela Panescu: Ce echipamente aveti in spital? Pentru ca sunteti spital de pneumologie.

Oana Deleanu, medic primar pneumolog la Spitalul „Marius Nasta”: Noi, pielea noastra, o bariera naturala suficienta, mucoasa noastra nazala si orala, o bariera suficienta, hainele de spital, peste care se poate pune un halat de carpa.

De fapt nu aveti echipament...

Oana Deleanu: Nu avem... Nicio masura nu este sigura. Imi spunea un prieten din Italia ca in spital medical cu echipament de scafandri, complet etanse, s-a infectat in proportie de 20%. Auzisem de la cineva din domeniu ca personalul medical la nivel global s-a infectat in proportie de 40%. S-au infectat, dar macar si-au luat masurile despre care se stie ca trebuiesc luate. Dar daca nu le iei nici pe alea? Sa ne asteptam ca personalul medical sa se infecteze cati, 90%? Ganditi-va ca medicii sunt mai expusi, in mod repetat. Imunitatea ta exista, dar la un moment dat spune: ma scuzati, m-am dus la culcare. Ce se va intampla cand se vor infecta 60-70% din personalul medical?", potrivit digi24.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Martie 2020 - 08 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.