Potrivit ministerului Sanatatii, locurile de joaca pot fi si ele foarte periculoase intrucat descoperirile curente arata ca multe suprafete din diferite materiale pot gazdui coronavirusul pentru ore sau chiar zile intregi.

"Dovezile curente sugereaza ca noul coronavirus poate ramane pe suprafete din diferite materiale pentru ore si chiar zile. De aceea este recomandata ca masura de precautie evitarea atingerii acelor suprafete care vin in contact cu un numar mare de persoane. Daca totusi facem asta, atunci trebuie sa ne spalam apoi imediat pe maini", au postat reprezentantii ministerului Sanatatii pe Facebook.

In cadrul unei alte postari, autoritatile mentioneaza ca cea mai importanta masura de precautie este distantarea fata de persoanele din jurul nostru.

„Evitam zonele aglomerate, pastram cel putin 1 metru si jumatate distanta (cat doi pasi mari) in locurile publice fata de persoanele din jur, evitam mijloacele de transport in comun aglomerate si, daca e posibil, lucram de acasa”, au mai adaugat acestia.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Martie 2020 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.