Pe masura ce epidemia de coronavirus continua sa se raspandeasca, un medic militar ofera cateva sfaturi.

Generalul Florin Paul, medic epidemiolog, a fost intrebat ce sfat ar putea sa ofere in cazul acestei crize provocate de coronavirus.

Principalul lucru de facut, conform acestuia, este ca ”toata lumea sa stea acasa, in familie.”

Acesta a acordat un interviu pentru FInancial Intelligence, citat de stiripesurse.ro, si a discutat despre virusul Covid-19.

Medicul militar spune ca virusul reuseste sa supravietuiasca si cateva zile, chiar daca nu are un oganism-gazda in care sa se dezvolte. Asta il face diferit de virusul gripal, de exemplu.

Florin Paul mai explica si decizia de ridicare a alertei la gradul de pandemie. Acesta spune ca pandemia reprezinta extinderea procesului infectios pe mai multe continente despartite de ape. Astfel, epidemia de coronavirus are toate motivele sa fie declarata o pandemie.

Medicul apreciaza China pentru ceea ce a reusit in oprirea raspandirii virusului: ”Chinezii au facut cel mai bun lucru din toate – au realizat o centura carantinara in jurul zonei afectate prin care nu a mai trecut nimeni”

Medicul epidemiolog mai spune despre coronavirusuri ca au origine animala, si ca provin indeosebi de la sobolani sau de la animale inrudite.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Martie 2020 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.