Portocalele sunt cele mai frecvente citrice consumate in randul romanilor. Aceste fructe bogate in potasiu, magneziu, acid folic si vitamine din complexul B reprezinta o importanta sursa pentru energie. Cu toate acestea, nu sunt recomandate tuturor.
Medicii sustin ca portocalele nu trebuie consumate de catre persoane care sufera de reumatism intrucat natura acida a sucului poate duce la amplificarea afectiunilor. De asemenea, coaja fructului trebuie folosita cu atentie fiindca aceasta se trateaza chimic pentru conservare indelungata si pentru colorare, potrivit realitatea.net
"De obicei, substantele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase si lasa pe un servetel urme rosiatice-portocalii, iar in cazul substantelor de conservare, e posibil ca acestea sa fie galbui-cenusii. Daca exista dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea sa nu fie folosite", a mentionat dr. Denisa Zaharia, medic de familie.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Răzvan Ghenu, Arggo: Ne confruntăm cu din ce în ce mai multe atacuri cibernetice
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în funcție de zodie în săptămâna 29 aprilie - 5 mai
Sursa: garbo.ro
-
UniCredit va oferi carduri adaptate pentru nevăzători
Sursa: futurebanking.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 26 aprilie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
🎦 Smart Products, afacerea care caută mereu cele mai noi tehnologii în lume
Sursa: start-up.ro
-
Experții dau verdictul economiei: La cât ajunge ROBOR, inflația și ce va face...
Sursa: wall-street.ro