În lumea vibrantă, plină de stimulente, în general cu mult haos, copiii introvertiți pot simți adesea că se află într-o mare de zgomot și agitație. Ca părinți, este esențial să fim ghizi în lumea lor interioară, să îi înțelegem și să îi susținem în mod corespunzător pentru a-și valorifica, într-un mod sănătos, potențialul. Iată câteva sfaturi practice pentru îngrijirea și susținerea copiilor introvertiți:

Ascultă cu atenție: Una dintre cele mai importante modalități în care puteți susține un copil introvertit este să îl ascultați cu atenție. Fie că este vorba despre griji sau pasiuni, oferiți-le spațiul și timpul necesar să își exprime gândurile și sentimentele fără a fi întrerupți.

Respectă-le nevoia de a avea un spațiu personal: Copiii introvertiți au adesea nevoie de timp și spațiu pentru a se retrage și a se regăsi. Asigurați-le un colț al lor în casă unde se pot retrage atunci când au nevoie de timp pentru ei înșiși.

Încurajează-le interesele: Fiecare copil are pasiuni și interese unice. Încurajați-le pe acestea și oferiți-le oportunități să exploreze și să își dezvolte aceste pasiuni într-un mediu confortabil și plin de sprijin la orice pas.

Învață-i să-și gestioneze stresul: Într-o lume în care totul este pe repede-nainte, este foarte important să știm cum să ne gestionăm stresul și anxietatea. Oferiți-le tehnici simple de relaxare, cum ar fi respirația profundă sau meditația, pentru a-i ajuta să se calmeze și să își recapete echilibrul interior.

Promovați interacțiunile sociale pozitive: Deși pot prefera adesea singurătatea, este important ca aceștia să aibă și oportunități de socializare. Copiii introvertiți trebuie să fie încurajați să își facă prieteni și să participe la activități sociale care îi fac să se simtă confortabil și în siguranță.

Fiți un model de comportament empatic: Ca părinți, sunteți cel mai important exemplu pentru copiii voștri. Fiți un model de comportament empatic și înțelegător, arătându-le că este în regulă să fie sensibili și să își exprime emoțiile în mod sănătos și constructiv.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

Citește continuarea pe Kudika.ro.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Martie 2024 - 11 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.