Atunci când vine vorba despre mobilierul de bucătărie, masa de bucătărie este o piesă extrem de importantă și care necesită o atenție specială atunci când o alegi. Deși aparent nu este neapărat greu să faci alegerea potrivită, este necesar să ții cont de câteva criterii importante înainte de a îți achiziționa noua masă de bucătărie.

În rândurile care urmează vorbim despre acestea.


  1. Stilul de design

Cel mai important criteriu de la care trebuie să pleci atunci când îți alegi masa de bucătărie este acela de a te asigura că noua ta piesă de mobilier se încadrează armonios în stilul de design interior pe care l-ai ales pentru casa și pentru bucătăria ta. Te sfătuim ca, atunci când îl stabilești, să verifici că vei păstra aceeași linie în procesul de decorare a tuturor camerelor pe care le are locuința ta. Astfel, dacă îți place stilul contemporan, minimalist, și ai stabilit că așa vrei să îți mobilizezi casa, respectă același lucru și în ceea ce privește mobila pentru bucătărie.

Astăzi sunt disponibile o grămadă de modele și de stiluri, așa că nu vei avea probleme în a găsi exact modelul care îți place.


  1. Dimensiunile

Un al doilea lucru esențial în alegerea mesei perfecte pentru bucătărie este dimensiunea. Asigură-te că masa de bucătărie pe care urmează să o cumperi se încadrează perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru a nu avea apoi probleme în acest sens. Un al doilea lucru la care trebuie să te mai gândești este și cel al numărului membrilor familiei tale. În cazul în care sunteți mai mult de două sau trei persoane, este evident că va trebui să te gândești la o masă mai mare, iar dacă spațiul nu îți permite să așezi o masă potrivită nevoilor familiei voastre, te poți orienta către o masă de bucătărie pliabilă sau extensibilă pe care să o așezi doar în momentul în care luați masa.


  1. Materialul

Citeste si:
Greșeli în alimentație: Combinații alimentare pe care trebuie să le...
Greșeli în alimentație:...

În ceea ce privește materialul, ai de ales și aici dintr-o largă gamă de modele deoarece masa de bucătărie poate fi creată dintr-o varietate de materiale.

Cele mai populare materiale sunt: lemnul, MDF-ul, PAL-ul și cele cu blat din metal, însă te poți îndrepta și către mese pentru bucătărie din marmură sau din sticlă, în funcție de buget și de preferințele tale estetice.

Lemnul, de pildă, este o alegere foarte bună deoarece este extrem de rezistent în timp și poate să fie ușor de încadrat estetic într-o varietate toate de stiluri de amenajare, însă în funcție de tipul de lemn din care este confecționată masa pentru bucătărie prețul poate să fie destul de ridicat.

Materialele considerate a fi mai accesibile sunt MDF-ul și PAL-ul, având avantajul că nu se murdăresc prea ușor, însă, pe de altă parte, nu sunt ușor de reparat dacă se dezlipesc sau se zgârie.

Citeste si:
5 Gadgeturi pentru bucătărie care îți fac viața mai frumoasă
5 Gadgeturi pentru bucătărie...

În ceea ce privește mesele pentru bucătărie produse din blat de metal, acestea sunt practice și rezistente, însă pot rugini ușor.

Cele mai costisitoare, dar și mai luxoase materiale sunt marmura și sticla. Acestea pot fi ușor de integrat într-un interior luxos și elegant, dar și într-un stil contemporan.


  1. Culoarea

Și culoarea joacă un rol important atunci când te gândești la viitoarea masă de bucătărie pe care ți-o vei cumpăra. Te sfătuim să o alegi în armonie sau în contrast cu celelalte pise de mobilier pentru bucătărie pe care le ai în vedere pentru a decora această cameră și să îndrăznești să te joci cromatic pentru a aduce un plus de culoare în camera în care servești masa. În cazul în care nu îți dorești să faci astfel de experimente, poți merge pe varianta clasică și poți asorta culoarea mesei de bucătărie cu cea a scaunelor sau a fotoliilor din bucătăria ta.

Citeste si:
Pescobar, apărat de Maria Constantin în urma controalelor ANPC:...
Pescobar, apărat de Maria...

Prin urmare, nu este greu să faci o alegere bună pentru tine dacă ții cont de cele prezentate mai sus. Îți dorim succes în a achiziționa piesă de mobilier care îți place și care ți se potrivește!


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Martie 2024 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.