Există mai multe motive pentru care popularitatea serviciilor de ridesharing a crescut în ultimul timp. Aplicațiile mobile care facilitează ridesharingul permit utilizatorilor să solicite rapid o mașină și să plătească cu ușurință pentru serviciu, iar mulți șoferi găsesc ridesharingul ca o oportunitate de a câștiga bani suplimentari sau de a lucra în mod flexibil. Iată ce ar trebui să iei în calcul înainte de începe o astfel de activitate.

1.Siguranța este pe primul loc

De cele mai multe ori, șoferii utilizează mașinile proprii atunci când se înscriu pe o aplicație de ridesharing. Este important să te asiguri că automobilul funcționează în parametri optimi, acest lucru fiind important atât pentru siguranța ta, cât și pentru a pasagerilor.

O soluție pentru a spori siguranța este să optezi pentru o asigurare pentru accidente taxi, întrucât este aplicabilă și în cazul activității de ridesharing. Aceasta asigură persoanele care se află în vehicul, dar și șoferul în timpul unui eventual accident și se aplică inclusiv în cazul deteriorării/distrugerii bagajelor în timpul călătoriei.

2.Trebuie să îndeplinești anumite criterii pentru a te putea înscrie

Vârsta minimă la care poți oferi servicii de ridesharing este de 21 de ani și este necesar să ai experiență de minimum doi ani de condus. Pentru a putea desfășura această activitate ai nevoie de o formă juridică, precum PFA sau SRL, și casă de marcat pentru a putea fiscaliza cursele achitate cash.

Vei fi supus și unei examinări psihologice pentru a primi un document ce te declară apt din punct de vedere medical și psihologic pentru a realiza transportul de persoane în regim de ridesharing. De asemenea, cazierul judiciar trebuie să fie curat și să nu fi avut condamnări în trecut.

3.Mașina trebuie să îndeplinească anumite criterii

Condițiile în care poți utiliza automobilul personal sunt următoarele: mașina trebuie să aibă 4 portiere și să fie dotată cu aer condiționat. De asemenea, nu trebuie să prezinte urme de accidente și să fie bine îngrijită atât la interior, cât și la exterior. În același timp, trebuie să ții cont de fapul că nu sunt acceptate mașini cu o vechime mai mare de 15 ani.

4.Ai nevoie de un certificat profesional

Acest certificat se obține urmând o școală autorizată în acest sens. După parcurgerea acesteia vei fi examinat și dacă obții un rezultat bun, ți se va elibera certificatul. Taxele pentru susținerea examenului nu sunt unele mari, fiind necesar să achiți 67 de lei înainte de susținerea probei și 41 de lei pentru ridicarea certificatului.

Citeste si:
Creditul de tip amanet auto - definiție, condiții și avantaje
Creditul de tip amanet auto -...

Pentru a obține acest atestat trebuie să pregătești următoarele documente: cerere, copie a buletinului, copie a permisului de conducere, aviz medical și psihologic, cazierul judiciar, adeverinţă eliberată de serviciul poliţiei rutiere și, dacă se aplică în cazul tău, o copie a carnetului de muncă.

5.Poți folosi o mașină din cadrul unei flote

Dacă nu dorești să te folosești de propria mașină, te poți alătura unei flore partenere, cel mai mare avantaj fiind acela că nu vei fi obligat să plătești în avans pentru folosirea mașinii. Vor exista niște costuri, dar le vei achita pe parcurs.

Ai inclusiv varianta de a-ți înființa propria flotă de mașini punând la dispoziția aplicației cel puțin două mașini. Inclusiv în acest caz fiscalizarea se realizează prin intermediul unei forme de organizare juridice (SRL). De reținut că și proprietarii de flotă au nevoie de certificatul profesional.

Citeste si:
Ce presupune și ce avantaje are buy-back-ul auto
Ce presupune și ce avantaje...

Ridesharingul este o metodă eficientă de a obține venituri suplimentare și este important să citești și să înțeleg toate regulile și politicile, inclusiv tarifele, regulile de siguranță și de conduită pentru șoferi. Documentează-te temeinic și alege aplicația care corespunde cel mai bine preferințelor tale.


Despre autor:


Ultima actualizare: 28 Februarie 2024 - 02 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.