Canon Inc. s-a clasat pe locul cinci ca număr de patente obţinute în SUA, în 2023, devenind singura companie din lume care s-a menţinut în top 5 timp de 38 de ani consecutivi, conform celui mai recent clasament realizat de IFI CLAIMS Patent Services.

În plus, Canon ocupă primul loc ca număr de patente în topul companiilor japoneze pentru al 19-lea an consecutiv.

Canon promovează activ globalizarea serviciilor sale şi acordă o importanţă deosebită obţinerii de patente internaţionale, folosind o strategie pe termen lung de obţinere a acestora în ţări şi regiuni de importanţă majoră şi ţinând cont de strategiile de business, dar şi de tendinţele pentru tehnologiile şi produsele din fiecare regiune.

Statele Unite ale Americii, unde există un număr mare de companii high-tech şi o piaţă foarte mare, reprezintă o regiune deosebit de importantă în ceea ce priveşte extinderea comercială şi alianţele tehnologice.

Canon îşi doreşte să dezvolte tehnologii noi pentru cele patru domenii de business principale: Imprimare, Imagistică, Echipamente medicale şi Echipamente industriale. Pe lângă îmbunătăţirea constantă a fiecăruia dintre domeniile de activitate, în ultimii ani Canon s-a concentrat pe dezvoltarea de tehnologii revoluţionare precum senzorii SPAD de ultimă generaţie, CT cu numărare de fotoni, tehnologii de procesare a imaginii cu deep learning, tehnologii de generaţie următoare pentru imprimare comercială şi litografiere cu nanoimprimare, care ar putea sta la baza dezvoltării unui nou domeniu de business, fiind aplicate şi utilizate în diverse scopuri, achiziţionând şi patentele pentru tehnologiile respective.

Pentru a ţine pasul cu vremurile şi pentru a dezvolta tehnologiile care stau la baza domeniilor de business ale companiei, Canon susţine achiziţionarea şi utilizarea drepturilor de proprietate intelectuală, pe care le foloseşte pentru a menţine un portofoliu de patente solid, care să asigure competitivitatea şi libertatea businessului.

Canon îşi va continua demersurile cu privire la proprietatea intelectuală, oferind produselor şi serviciilor sale valoare adăugată şi contribuind la îmbunătăţirea societăţii actuale.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Ianuarie 2024 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.