Dacă ești în căutarea unei locuințe care să îți ofere cel mai înalt nivel de stil, confort și exclusivitate, un penthouse poate fi exact ceea ce cauți. Iar dacă ai în plan o investiție imobiliară, atunci caracteristicile și beneficiile unice ale penthouse-urilor le fac să fie alegerea perfectă.

Citește în continuare pentru a afla de ce merită să achiziționezi un penthouse în detrimentul altor tipuri de reședințe de lux.

Nivel sporit de intimitate

Nivelul de intimitate este un avantaj semnificativ pe care îl oferă acest tip de locuință. Situate la ultimul etaj și adesea fără a exista apartamente învecinate, penthouse-urile sunt protejate de privirile exterioare.

Alte tipuri de proiecte rezidențiale au, de obicei, mai multe unități pe etaj, cu uși orientate una spre cealaltă, ceea ce poate diminua intimitatea. În schimb, penthouse-urile au, de obicei, doar 1-2 unități pe etaj.

În plus, dezvoltările rezidențiale includ un lift privat direct către locuința tip penthouse. Acest lucru elimină necesitatea de a împărți liftul cu alte persoane sau de a aștepta liftul, economisind timp.

Datorită amplasării lor la înălțime, au și avantajul de a fi ferite de zgomotul orașului.

Priveliști spectaculoase

Penthouse-urile sunt râvnite mai ales pentru priveliștile panoramice incredibile pe care le oferă. Amplasate la ultimul etaj al unei clădiri, acestea pot oferi o panoramă uluitoare de 360 de grade. Pentru a profita la maximum de această poziționare, multe penthouse-uri au ferestre din tavan până la podea, precum și terase spațioase.

În București, o astfel de poziționare excelentă se regăsește în cadrul One Floreasca Towers, ce dispune de unități de tip penthouse cu vedere către lacul Floreasca.

Living spațios

Apartamentele penthouse sunt situate în partea superioară a unei clădiri și ocupă, de obicei, doar ultimul etaj. Niciun alt apartament nu împarte spațiul. Această amplasare excepțională le permite să dispună de o suprafață mare, atât în interiorul proprietății, cât și pe terasă, pe care ocupanții o pot amenaja după cum doresc.

Citeste si:
reConstruct 2022 – Evenimentul în care aflăm care sunt cele mai...
reConstruct 2022 –...

Așadar, poți fi flexibil și poți decora camerele în funcție de dorințele tale. Un penthouse cu acoperiș mansardat, de exemplu, îți permite să alegi un decor mai rustic, inclusiv mobilier realizat din materiale naturale. Aceasta este o oportunitate de a-ți da frâu liber creativității.

Facilități și dotări de top

Penthouse-urile sunt adesea proiectate și decorate la cele mai înalte standarde, în concordanță cu amplasarea lor.

Penthouse-urile vin adesea cu o serie de facilități care nu sunt disponibile în cazul proprietăților de la alte etaje. Acestea pot include piscine, terase, săli de sport și chiar lifturi private. Disponibilitatea acestor facilități face ca ideea achiziției unui penthouse să fie și mai dezirabilă.

În cazul unui penthouse, totul a fost gândit pentru a profita de vasta suprafață oferită.

Citeste si:
Cum se pregătește piața imobiliară pentru următoarea perioadă de...
Vrei să afli cum se...

Luminozitate optimă

Penthouse-urile sunt apartamente care beneficiază de multă lumină naturală pe tot parcursul anului. Astfel, sunt ideale pentru a profita din plin de razele soarelui și ai posibilitatea de a crea mai multe zone de relaxare.

Terasă proprie

În general, toate penthouse-urile au terase. Aceasta este o modalitate excelentă de a profita de spațiul exterior și de a te bucura de un confort sporit ori de câte ori te întâlnești cu familia sau prietenii. O oportunitate pentru a crea mediul ideal pentru distracție sau un spațiu de relaxare cu o priveliște superbă.

Așadar, un penthouse poate oferi multe avantaje față de o casă tradițională, precum o intimitate, vederi spectaculoase sau securitate sporită. Costul unui penthouse este adesea mai ridicat, dar compensează prin caracteristicile și facilitățile pe care le poate oferi.

Citeste si:
reConstruct 2021 – Piața imobiliară este pregătită să revină la...
reConstruct 2021 – Este piața...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2023 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.