Cum finalul anului este tot mai aproape, poate că pregătești o listă cu activitățile pe care vrei să le faci în zilele următoare. Poți include de la diverse obiective personale, la unele aspecte pe care le-ai amânat, iar acum îți dorești să le rezolvi. Fiecare agendă este diferită, dar iată 5 lucruri pe care să le ai în vedere pentru a începe noul an încrezător și determinat.


  1. Realizează o planificare bugetară


Ia în calcul veniturile și cheltuielile pentru a vedea dacă există anumite modificări. În plus, ține cont dacă au apărut și alte aspecte pe care să le iei în considerare, cum ar fi o vacanță exotică, cumpărarea unei mașini, o renovare sau alte planuri de viitor. Acesta este și un moment oportun pentru a cere înapoi banii pe care i-ai împrumutat altor persoane. Folosește serviciul de internet banking pentru a face solicitări de restituire a sumelor respective, pentru mai multă rapiditate. În paralel, verifică dacă ai la rândul tău datorii și achită-le tot prin această opțiune. Astfel, vei începe noul an cu bugetul personal bine pus la punct.


  1. Mergi la un târg de Crăciun


Mișcarea în aer liber îți întărește sistemul imunitar, așa că profită de o activitate de sezon. Mergi la un târg de Crăciun și intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Aceste evenimente sunt cunoscute pentru mâncarea tradițională, decorațiunile și luminițele atractive și spectacolele deosebite. Totodată, ai oportunitatea de a cunoaște diverși meșteșugari, designeri și mici antreprenori din diverse colțuri ale țării. Invită-ți prietenii la un pahar de vin fiert, pentru o zi plină de voioșie. Iar dacă ai posibilitatea, mergi să patinezi în aer liber, deoarece acest lucru are un farmec aparte, mai ales dacă ai șansa de a te bucura și de o ninsoare.


  1. Ia în calcul momente de introspecție


Finalul unui an este un timp potrivit în care să-ți iei o pauză de la activitățile zilnice, pentru a avea câteva momente doar pentru tine. Mergi într-o cameră în care este liniște și gândește-te la întâmplările și emoțiile prin care ai trecut până acum. Dacă ai o listă cu obiectivele pe care le-ai stabilit la începutul anului, analizează ceea ce ai reușit să realizezi și prin ce metode. În ceea ce privește lucrurile pe care nu ai apucat să le faci, vezi dacă mai sunt de actualitate și cum le poți ajusta pentru lunile care urmează.


  1. Planifică activități pentru ianuarie


Luna ianuarie este considerată o lună în care te poți confrunta cu anumite sentimente mai puțin plăcute. De aceea, pentru a te simți pregătit și pentru a gestiona mai ușor stările emoționale, planifică din timp câteva activități. Fie că vrei să mergi într-un city break, să te întâlnești mai des cu prietenii sau să adopți un regim alimentar ceva mai lejer, este important să ai o activitate stabilită. Încearcă să faci o agendă săptămânală, în care să incluzi cât mai multă mișcare și odihnă corespunzătoare. În plus, ține un jurnal în care să notezi diverse aspecte, inclusiv ceea ce simți.

Citeste si:
4 trucuri pe care orice fotograf începător ar trebui să le știe
4 trucuri pe care orice...


  1. Verifică zilele libere din anul următor


Poate că vrei să pleci mai des în vacanță, să renovezi sau doar ai alte planuri, așa că notează zilele libere pentru anul viitor. În funcție de ceea ce îți dorești să faci, leagă, pe cât posibil, și weekendurile. Astfel, vei profita de un concediu mai lung și te vei bucura de mai multe avantaje. De exemplu, în cazul unei călătorii, organizează din timp ceea ce îți dorești să vizitezi. Iar dacă vrei să renovezi apartamentul, vei putea planifica mai bine etapele necesare.

Finalul unui an este atât un moment în care vei trage linie pentru unele lucruri, cât și un nou început, cu diverse oportunități și provocări. Pentru a reuși, planifică atent anumite aspecte și privește realist spre viitor, dar cu optimism și încredere. Tu ce activități obișnuiești să incluzi în agenda ta la finalul anului?

Citeste si:
Camera copilului - trei lucruri de care trebuie să ții cont când o...
Camera copilului - trei...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Decembrie 2023 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.