Dacă vrei să alegi pentru colegul de birou un cadou potrivit, care să nu rămână aruncat pe undeva prin sertare, atunci ar trebui să ții cont de câteva aspecte.

Alegerea unui cadou pentru colegul de birou poate fi o sarcină plăcută, dar și ușor provocatoare, mai ales dacă nu aveți o relație de amiciție sau de prietenie în afara biroului. Însă, dacă iei în considerare câteva aspecte importante, atunci alegerea pe care o vei face s-ar putea să fie surprinzător de plăcută și interesantă.

Interesele și preferințele colegului

Unul dintre cele mai bune moduri de a arăta că te-ai gândit la alegerea cadoului este să te concentrezi pe interesele și hobby-urile colegului tău. Dacă știi că-i place să călătorească, poți să-i cumperi un ghid de călătorie sau un set de accesorii pentru călătorii. Dacă ai observat că este extrem de atent cu îngrijirea personală și, eventual, ai auzit că-i plac parfumurile, caută seturi cadou cu produse de îngrijire de calitate, din ingrediente naturale. De asemenea, o carte de bucate cu rețete mai rare sau din alte culturi poate fi o opțiune interesantă, mai ales dacă știi că este pasionat de gătit. În cazul în care iubește gadget-urile, te poți orienta spre cele mai recente produse.

Vârsta colegului de birou

Un alt aspect de care ar fi indicat să ții cont, în momentul în care ești în căutarea unui cadou pentru colegul de birou, este și vârsta acestuia. Spre exemplu, un coleg tânăr s-ar putea să aprecieze mai mult un produs tehnic sau un voucher la un curs despre tehnologie, iar un coleg mai în vârstă ar putea aprecia mai mult o carte bună sau un accesoriu de calitate. Așadar, încearcă să ții cont și de acest aspect, atunci când pleci în căutarea cadoului potrivit pentru colegul de birou.

Funcția pe care o ocupă

Chiar dacă sunteți colegi de birou, asta nu înseamnă automat că ocupați și aceleași funcții. Așadar, ar fi bine să ții cont și de acest aspect. Spre exemplu, dacă este manager al departamentului de publicitate sau marketing, te-ai putea orienta către un cadou mai creativ. În schimb, dacă este contabil sau inginer, s-ar putea să aprecieze mai mult produsele din zona mai tehnică. De asemenea, în cazul în care colegul conduce departamentul de finanțe, atunci ar putea fi nepotrivit să alegi un cadou inscripționat cu desene animate. Mai degrabă o cravată sau o eșarfă elegantă ar fi mai potrivită.

Citeste si:
SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU MINE - pianista Alexandra Dariescu oferă...
SPĂRGĂTORUL DE NUCI ȘI CU...

Personalitatea și stilul colegului de birou

Un alt aspect de care să ții cont constă în personalitatea și stilul colegului de birou. Spre exemplu, dacă este o fire mai energică și mai aventuroasă, poți lua în calcul un cadou care să încurajeze aventura. Orientează-te spre bilete pentru o activitate sportivă sau un voucher pentru un zbor cu balonul cu aer cald. În schimb, dacă este mai rezervat, mai liniștit și ai motive să crezi că apreciază luxul, poți opta pentru un cadou mai elegant. Alege o sticlă de vin de calitate sau un set de accesorii de birou mai speciale, eventual personalizate subtil.

Ocazia cu care cumperi cadoul

Nu în ultimul rând, ține cont de momentul și de ocazia pentru care faci darul. De exemplu, dacă este vorba despre un eveniment special, cum ar fi aniversarea colegului sau Crăciunul, poți alege un cadou mai festiv. În cazul unei ocazii mai formale, cum ar fi o promovare, poți opta pentru un dar mai sofisticat.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

Așadar, dacă vrei să alegi un cadou potrivit pentru colegul de birou, ține cont de aspectele enumerate mai sus.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Noiembrie 2023 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.