Noua Ediție a SOIREES DE LA MODE – a 33a – a celui mai longeviv Eveniment de Fashion Creativ din România, a avut ca Temă: “140 de Ani de CHANEL” – sărbătorind nașterea și Creația lui COCO CHANEL – născută Gabrielle Bonheur – unul dintre marii designeri ai Istoriei Modei, un Icon absolut, un Revoluționar al Modernizării Ideii de Fashion și al luptei de emancipare a femeii – stilistic și ca lifestyle. CHANEL a rezistat trecerii timpului devenind BRAND – asta și prin cele 4 decenii de coordonare de către marele KARL LAGERFELD. El a fost cel mai complex și de impact continuator al unei Case de mode renumită din întreaga istorie a genului.

Împreună au impus lumii o serie de Iconuri devenite deja atemporale: de la “Petit Robe Noire” la Ținutele Alb-Negru, de la Camee la Eliberarea Femeii de corsetărie prin rochiile simple, tricotajele și garderoba masculină asimilată de cea feminină – pantaloni în principal și sacourile devenite emblematice, ca “Chaneliene”– și până la Concepte revoluționare care astăzi sunt esențe ale Modei actuale, ale Conceptului de Modernism: Simplitatea / Comoditatea / Egalitatea sexelor / Stilul / Trendurile / Sustenabilitatea, etc.

Au rămas celebre multe dintre Citatele / Conceptele / Viziunile esențiale ale lui COCO CHANEL: “O Modă care nu ajunge pe străzi, nu este Modă”! / “Luxul nu este o provocare pentru sărăcie, ci o provocare pentru vulgaritate”! / “Nu fac Modă. Eu sunt MODĂ”! / “Moda se schimbă, dar Stilul rămâne”! / “Eleganța nu înseamnă să-ți pui o haină nouă”! / “Femeia este mai aproape de nuditate când este bine îmbrăcată”! / “Simplitatea este cheia Eleganței Adevărate”! / “O Femeie poate să fie prea îmbrăcată, dar niciodată prea Elegantă”! / “Eleganța apare atunci când Interiorul este la fel de Frumos ca Exteriorul”! / “Cea mai frumoasă culoare din lume este cea care arată bine pe tine”! / “Nu fi ca restul lumii. Fii Diferit”! / “Viața mea nu mă satisfăcea, așa că mi-am creat-o singură”! / etc.

“Pe lângă Tema generoasă și bogată în simboluri, această Ediție reprezintă și “întoarcerea acasă” în Sala “Le Diplomate” din Athenee Palace – devenit InterContinental – unde am creat Seri de Modă de neuitat timp de 12 Ani, înainte. Mari personalități Artistice, Culturale, Istorice au fost celebrate prin creațiile designerilor Români autentici în aceste numeroase Ediții de poveste ale SOIREES DE LA MODE” – declară Alin Gălățescu.

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai talentați designeri români ai momentului, inspirați de Tema Ediției cu nr. 33: “140 de Ani de CHANEL” – și iconografia și conceptele ei specifice, bază a Istoriei Modei. Au fost peste 70 de Look-uri, 70 de modele și persoane publice, într-o sală arhiplină - cu peste 400 de invitați. Finalul a fost unul deosebit: întreaga Sală a cântat, împreună cu designerii și modelele – deci peste 500 de voci: LA MULȚI ANI! în 3 limbi, Aniversatului zilei, Art Directorul și Creatorul SOIREES DE LA MODE: ALIN GĂLĂȚESCU – la împlinirea a 55 de Ani. JEZEBEL – cea care a creat partitura muzicală LIVE, pe bază exclusiv de Chansonette franțuzești – a dat tonul acestei surprize de anvergură, ce a electrizat întreaga sală – a participat in corpore la acest Final “surpriză” de o emoție unică.

Citeste si:
Adidas Ozweego - adidași la modă care vor fi un hit în această vară
Adidas Ozweego - adidași la...

Designerii ce au prezentat: Aleha Toncea / Alexandra Calafețeanu / Antonia Nae / Raluca Soare / Romanița Iovan / Iulia Gorneanu + Mihaela Crețescu / Loredana Ciangău / Mihnea Covaci / Denis Predescu / Larisa Croitoru (New) / Sara Andreea Griguță (New) / Ana Maria Saragia / Alina Mărgineanu (New) / Sabina Georgescu / Cristina Oprea / Svetlana Karahan (New) / Vali Cioban (New) / Cera Mihăilescu.

Accesorii: Atelier Danessa și Alina Băncilă (Aleha Toncea) / Make-up: Echipa Laura Perian. Hair: Echipa Erika Gonczi. Locație: Sala “LE DIPLOMATE” – InterContinental Athenee Palace. Premiul ELYSEE – AVANPREMIERE “Pentru cea mai apropiată ținută de Tema Colecției” la Ediția a 33a a SOIREES DE LA MODE a fost atribuit designerului Aleha Toncea.

Foto / Video: Remus Nicolaescu

Citeste si:
retailArena 2023: cifrele înregistrate la cea de-a 11-a ediție a...
retailArena 2023: cifrele...

Am avut prezente – pe Podium și în Sală – o serie de Persoane Publice remarcabile: Monica Anghel / Alina Sorescu / Rita Mureșan / Laura Stone / Olivia Păunescu / Alexandra Velniciuc / Codruța Sanfira / Dana Săvuică / Adina Halas / Arianne Chavasse / Oana Zara / Misty / Doinița Oancea / Luminița Velciu / Ana Maria Brânză / Sorina Rotaru / Eliana Bogdan / Anisa Săndulache / Ana Maria Pop / Adina Cotigă / Bassan Dabbas / Eduard Mircea Uzunov / Cristina Dragna / Roxana Ghiorghian / Diana Sar / și mulți alții.

Parteneri: SERVE / NAZZURO Aqua / Artesana / MRA Agency / MIKO Beauty Center / Hotel Intercontinental Athenee Palace. Partener comunicare: PRagmatIQ by Knart Communication.

“SOIREES DE LA MODE” este un Eveniment marca Avanpremiere/ Alin Gălățescu.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Octombrie 2023 - 11 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.