Apartamentele pot fi locuințe fantastice pentru mulți oameni. Dar spațiul limitat poate să reprezinte o provocare pentru proprietarii de animale de companie. Atunci când vine vorba despre câini, este importantă alegerea unei rase care să fie potrivită pentru traiul într-un apartament. Astfel ai siguranța că tu și prietenul tău cu blană veți fi fericiți. Descoperă în cele ce urmează opt rase de câini care pot trăi confortabil și fără probleme într-un apartament.

Chihuahua

Dacă locuiești într-o garsonieră sau într-un apartament de două camere, cu siguranță vei putea să adopți un câine de talie mare, precum un Akita sau un Golden Retriever, dar nu vei putea să îi asiguri nevoia de spațiu suficient. Chihuahua este un câine puțin mai mare decât o halbă de bere, ceea ce înseamnă că este perfect pentru viața de apartament. Dimensiunea lui compactă înseamnă că nu are nevoie de mult spațiu pentru a se deplasa. Chihuahua este un câine afectuos și loial, formând legături puternice cu proprietarul lui.

Buldogul francez

Buldogii francezi sunt cunoscuți pentru urechile lor adorabile, asemănătoare cu cele ale liliecilor, dar și pentru personalitățile lor fermecătoare. Sunt o rasă de talie mică, ce nu necesită antrenament fizic excesiv, ceea ce îi face câini de apartament grozavi. Sunt companioni ideali pentru copii și persoane în vârstă, pentru că au un temperament calm.

Buldogul englez

Buldogii englezi sunt câini cu un nivel de energie scăzută, care se mulțumesc cu plimbări scurte și timp de joacă la interior. Caracterul calm și prietenos al buldogilor îi face companioni excelenți pentru persoanele care locuiesc în apartamente.

Bichonul maltez

Bichonul maltez este un câine pufos și vesel, pentru care traiul în apartament este foarte potrivit. Este prietenos, adaptabil și nu necesită un nivel mare de mișcare în aer liber. Blana lui hipoalergenică este un bonus suplimentar pentru persoanele suferind de alergii.

Cairn Terrier

Câinii din rasa Cairn Terrier sunt mici și plini de spirit și pot fi crescuți fără probleme în apartamente. Au o personalitate plină de viață și se bucură de joaca interactivă. Mișcarea fizică sau plimbările și stimularea mintală sunt cheia pentru a-i menține fericiți și activi.

Citeste si:
Război Israel-Hamas. Detalii şocante din timpul interogatoriului...
Război Israel-Hamas. Detalii...

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel este o rasă de câini afectuoși și blânzi, care se adaptează ușor la traiul în apartament. Le place să se relaxeze alături de proprietarii lor, dar apreciază și plimbările zilnice. Temperamentul lor drăguț îi fac ideali pentru familiile care locuiesc în spații mai mici.

Mopsul (Carlin-Pug)

Mopșii sunt o rasă de câini încântătoare, care se simt perfect acasă în apartamentele mici. Sunt cunoscuți pentru fețele lor ridate și personalitățile jucăușe. Mopșii sunt adaptabili și se înțeleg bine cu oamenii și alte animale de companie.

Pechinezul

Câinii pechinezi sunt de talie mică, potriviți pentru viața de apartament. Au un comportament mândru și se bucură de un mediu interior calm. Îngrijirea regulată este esențială pentru a le menține blana luxuriantă în cea mai bună condiție.

Citeste si:
Aspecte de care să ții cont în amenajarea unui apartament de două...
Aspecte de care să ții cont...

De ce să crești un câine de talie mică într-un apartament

Deși traiul într-un apartament înseamnă limitări de spațiu, există mai multe avantaje ale creșterii unui câine de talie mică în astfel de condiții. Într-un apartament, câinele este întotdeauna în preajma ta, iar acest lucru favorizează crearea unei legături puternice între tine și patruped.

Spațiile de locuit mai mici înseamnă adesea mai puține zone de curățat. Acest lucru poate fi avantajos atunci când vine vorba despre părul animalelor de companie și de accidente. De altfel, câinii mai mici produc adesea mai puțină mizerie, fiind mai ușor de gestionat din acest punct de vedere.

Viața în apartament tinde să se potrivească unui stil de viață aglomerat. Câinii de apartament sunt adesea mai obișnuiți să rămână singuri pentru perioade mai lungi în timpul zilei. În plus, în general, rasele mici nu latră excesiv și sunt mai puțin susceptibile de a deranja vecinii de bloc.

Citeste si:
Ce să verifici când cumperi un apartament
Ce să verifici când cumperi...

Apartamentele impun restricții de dimensiuni în ceea ce privește animalele de companie, iar rasele de câini de talie mică sunt adesea cea mai practică alegere. Din fericire, multe rase mici sunt cunoscute pentru natura lor iubitoare și loială, fiind companioni minunați pentru proprietarii de apartamente.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Septembrie 2023 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.