Amenajarea casei este o activitate captivantă care te va ajuta să îţi exprimi stilul personal şi creativitatea. Pentru a aduce strălucire şi funcţionalitate în fiecare colţ alc asei tale sunt două elemente esenţiale pe care foarte multe persoane le dau uitării – spoturile LED şi cablurile electrice. Aceste elemente sunt cele care te vor ajuta să obţii economie şi estetică în acelaşi timp.

Spoturi LED – lumini vibrante pentru orice spaţiu interior

Spoturile LED sunt o alegere înţeleaptă pentru iluminat interior şi exterior. Pentru că sunt foarte flexobile în ceea ce priveşte forma şi dimensiunile, acestea sunt un instrument versatil pentur orice tip de interior. beneficiile aduse de sursele de lumină sunt numeroase.

În primul rând, vei obţine eficienta energetică. Cu spoturi LED nu vei consuma mult pentru că ele au fost special configurate pentru eficienţa energetică. Astfel, factura ta va scădea şi vei contribui la protejarea mediului diminunand amprenta de carbon.

Spoturile LED au o durabilitate remarcabilă şi sunt mai longevive decât becurile clasice, deci nu va mai fi nevoie să schimbi becurile atât de des. Gamă largă de culori este de asemenea un mare avantaj. Spoturile vin în mai multe nuanţe şi culori şi îţi permit să adaptezi iluminatul în funcţie de momentul din zi şi de atmosferă pe care vrei să o creezi în interior.

Alege corect cablurile electrice pentru a gestiona echilibrul dintre funcţionalitate şi estetică

Cablurile electrice nu mai sunt simple componente ascunse în pereţi. În prezent, ele au devenit elemente vizibile şi creative în design. Prin urmare, atunci când alegi cabluri electrice va trebui să ţii cont de mai multe aspecte.

Cablurile trebuie să se integreze în mod inovator în instalaţie. Cablurile pot să fie introduse în designul casei în mod atrăgător şi discret în acelaşi timp, dând interiorului un aspect sofisticat.

De asemenea, cablurile sunt cele care pot accentua anumite elemente. Dacă le plasezi strategic potiatrage atenţia asupra anumitor elemente decorative sau obiecte importante din cameră. Desigur, nu vei lăsa la vedere cablurile principale de curent electric pentru că pericolul de curentare este foarte mare.
Montate în diverse configuraţii, cablurile electrice permit reglarea spoturilor LED pentru a crea efecte luminoase interesante şi pentru a sublinia spaţiile cheie din casă.

Citeste si:
Amenajarea biroului personal, secretul productivității
Amenajarea biroului personal,...

Cum se integrează spoturile LED în interior

Înainte de a pune spoturi este foarte important să stabileşti un plan al spaţiului şi nevoile sale de iluminare. Alege unde vrei să îţi montezi spoturile şi modul în care se vor integra cablurile în acest decor.

Selectează tipul de spoturi LED şi alege-le ţinând cont de cerinţele de iluminare ale spaţiului. Nu uita să ai în vedere şi unghiurile de dispersie reglabile pentru a ajusta lumina după preferinţe.

Fă alegeri conştiente şi optează pentru cablurile potrivite cu designul tău care să îţi ofere şi siguranţă. Izolaţia trebuie să fie de calitate pentru a evita riscurile. Dacă nu te pricepi la instalaţii electrice este ideal să angjaezi un electrician care să îţi pună cbalurile şi care să facă conexiunile sigur.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 August 2023 - 04 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.