Când îți dorești o vacanță pentru tine și perechea ta, indiferent dacă ești la prima tinerețe sau vă apropiați de nunta de argint, ai nevoie de un loc plin de romantism, iar Malta este exact ce îți trebuie. Conform consultanților Malta Travel, arhipelagul din Marea Mediterană îți oferă, din plin locuri încântătoare, orașe-fortăreață, dealuri din calcar de culoarea mierii și străduțe pietruite, pline cu flori și balcoane colorate, care te duc spre mare.

Maltei trebuie să fie punctul de plecare în descoperirea ”Insulei de miere”, cum mai este numită Malta. ”O vacanță de șapte zile, cu mic dejun, transport cu avionul, cu bagaj de cală și șapte nopți de cazare la Hotel Dolmen 4*, spre exemplu, costă de la 904 de euro/ persoană, pentru plecările din 27 septembrie si 4 octombrie , sau Hotel Bella Vista 4* cu demipensiune la un pret de la 499 euro/persoana/pachet, a declarat Mark Neville Farrugia, managerul agenției Malta Travel și al malta.ro.

Toate aceste destinații de vacanță le sunt oferite la prețuri speciale atât seniorilor, cât și călătorilor tineri, pe malta.ro, unde consultanții și ghizii Malta Travel te pot ajuta să alegi cele mai bune oferte de excursii și să vezi locuri pitorești, golfuri cu ape atât de albastre încât par ireale, piețe ca-n filme și oameni primitori, gata oricând să-ți zâmbească și să te trateze regește la terasele cu vedere spre mare.

Ce mai, curat romantic! Așa poate fi definit aceast arhipelag în care ești înconjurat de istorie, de bun simț, de eleganță, de răsărituri minunate și de apusuri la lumina lumânării, alături de un pahar de vin spumant.

Iar dacă într-una din serile romantice petrecute pe Insula de miere vei trece pe lista de destinații turistice și coloratele artificii care luminează ca ziua cerul nopților de vară malteze, sigur îți vei spune, în drum spre casă, că ți-ai oferit o vacanță de neuitat.

Festa - lumină și atmosferă de basm

Că să înțelegi ce înseamnă Festa, fă un exercițiu de imaginație: închipuie-ți că te afli într-un orășel liniștit, în centrul căruia se află o piață și o stradă de promenadă, care pornește spre mare din dreptul bisericii și este străjuită de case cochete, cu verande și flori la intrare. Ei bine, acest loc idilic se transformă în furnicar la final de săptămâna, când toată lumea montează ghirlande de lumini, suporturi-gigant pentru focuri de artificii și stegulețe multicolore. ”Noaptea, localnicii se întrec în a face spectacol pirotehnic și pornesc imensele roți de foc construite chiar de ei, spre deliciul turiștilor veniți din toată lumea pentru un adevărat Revelion în stil maltez, într-o noapte de vară”, explică consultanții malta.ro.

Citeste si:
Ce tipuri de credite există și ce destinație are fiecare
Ce tipuri de credite există...

Descoperă Orașul tăcut

Mdina, cetatea care a fost locuită de fenicieni în urmă cu peste 2.700 de ani se află în cel mai înalt punct al insulei Malta. În timpul stapânirii romane a fost construit în interiorul ei Palatul guvernatorului și se spune că tot aici a locuit și Sfântul Pavel după naufragiul său pe insulă. Dar nici până acum “orasul tăcut”, cum i se spune acestei cetăți de vis tot de culoarea mierii, în care nu au voie decât mașinile celor care locuiesc în ea, nu și-a pierdut farmecul. Iar petele de culoare pe care le reprezintă micile balcoane din lemn, obloanele sau florile cățărătoare, devenite simboluri naționale, nu fac decât să-l desăvârșească.

Hai în satul bărcilor multicolore

Marsaxlokk e raiul amatorilor de pește sau de fructe de mare, dar și al romanticilor care visează să dse legene pe valuri în bărcile immense ale pescarilor. Aflat pe malul celui de-al doilea port natural ca mărime din Malta, satul pescăresc plin de bărci pictate în culori vii și decorate cu sirene și cu ochi-talisman meniți să-i păzească pe pescari de rele, îi întâmpină pe turiști în fiecare duminică, chiar pe malul mării, cu cel mai mare bazar cu pește proaspăt, dar și cu suveniruri.

Citeste si:
Ce destinație de vacanță au ales Lidia Buble și iubitul ei. Artista...
Ce destinație de vacanță au...

Vizitează insula Gozo

În Gozo, a doua insulă ca dimensiuni a Maltei, natura face cu adevarat spectacol. Dar și tradiția. Stâncile de pe țărm și plajele, parcă au fost cioplite de un uriaș, pentru a crea dantelării din piatră scăldate în mare. ”Aici ai senzația că treci într-o lume a tradiției și a vechii istorii a maltezilor. Imaginile sunt rustice, iar ruinele sunt la concurenta cu templele antice”, explică Mark Neville Faruggia, directorul agenției Malta Travel. Pe mare însă, totul devine turcoaz în timpul excursiilor cu barca din jurul insulei, pentru care se dau în vânt atât turiștii tineri îndrăgostiți, cât și seniorii dornici de noi experiențe de neuitat.

ALTE OFERTE:

HOTEL EXCELSIOR 5*, VALLETTA– plecare in 27.09.2023

Citeste si:
În ce țară vrea să se mute Oana Roman! Nimeni nu se aștepta la o...
În ce țară vrea să se mute...

CAMERA TIP PARTIAL SEAVIEW - 970 euro/ persoana cu MIC DEJUN

TARIFUL PE PACHET INCLUDE:

• 7 NOPTI MIC DEJUN/8 ZILE

• AVION BUCURESTI – MALTA – BUCURESTI – MALTA AIR

• BAGAJ DE CALA 10 KG/ PERSOANA

• BAGAJ DE MANA

• TAXE AEROPORT

• TRANSFER AEROPORT-HOTEL SI RETUR

• MINI-CROAZIERA IN VALLETTA

NU SUNT INCLUSE:

• Asigurarea Medicala – RECOMANDATA

• Asigurare Storno - RECOMANDATA

• BAUTURILE LA SUPLIMENTUL DE MASA

• TAXA LOCALA – 3.5 euro/ persoana/ sejur de 7 nopti (se achita la hotel)

!!! TOATE REZERVARILE BENEFICIAZA DE EXCURSIE OPTIONALA EXTRA LA ACHIZITIONAREA SEJURULUI: MINI-CROAZIERA IN VALLETTA

Foto: malta.ro


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 21 Iulie 2023 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.