Ajunși la jumătatea anului, vara este deja bine instalată și, odată cu ea, temperaturile extrem de ridicate ce se pot întâlni la ordinea zilei. În astfel de perioade atât de călduroase este esențial să găsim modalități creative de a ne răcori și de a ne bucura pe deplin de această etapă, fără a suferi repercusiunile unor temperaturi extreme.

Pentru a putea atinge acest obiectiv, este nevoie nu doar să aplicăm metodele clasice, ci și să gândim într-un mod cât mai creativ. Prin urmare, aici sunt patru modalități prin care căldura poate fi menținută sub control, în timp ce noi ne bucurăm de perioada favorită a anului.


  1. Picnic în natură


Dacă vrei să te răcorești într-un mod cu totul diferit, încearcă să organizezi un picnic într-o zonă verde, cum ar fi o pădure. Alege o destinație aproape de apă -preferabil un râu sau cel puțin un lac- elemente care, îmbinate cu umbra copacilor, vor menține niște temperaturi adecvate și confortabile.

Cât despre picnic, pregătește un coș cu mâncăruri ușoare (legume, fructe, brânzeturi slabe, pește), băuturi răcoritoare (apă, sucuri, limonadă, lapte proaspat) și o geantă frigorifică în care totul va fi păstrat corespunzător.

În cazul în care apa este considerată a fi sigură pentru înot, poți, de asemenea, să te bucuri și de acest avantaj al zonei de picnic.


  1. Parc acvatic


Deși poate suna ca o variantă clasică de a te răcori într-o zonă călduroasă de vară, parcurile acvatice diferă și, odată cu ele, și oportunitățile pe care le poți avea dacă apelezi la acestea.

Majoritatea parcurilor acvatice se regăsesc în zonele populate, precum orașele mari. De asemenea, o mare parte din ele se regăsește la interior, particularitate ce poate scădea gradul de interes pentru iubitorii de natură.

Totuși, există și un număr semnificativ de parcuri acvatice aproape de natură, chiar dacă pot fi mai puțin populare decât primele menționate. Acest lucru poate deveni chiar un avantaj în cazul în care îți dorești mai mult spațiu pentru tine și familia ta.

Citeste si:
Eliberează-ți mintea de tot ce doare: modalități ușoare de a alunga...
Eliberează-ți mintea de tot...


  1. Jocuri acvatice


În zilele toride, jocurile de apă pot fi atât distractive, cât și o bună oportunitate de a te răcori în timp ce petreci timpul alături de cei dragi. De la simplul volei în apă, la sporturi precum polo și paddleboard și până la alte jocuri sau sporturi inventate chiar de tine și prietenii tăi, activitățile întreprinse în apă îți vor aduce întotdeauna un plus de răcoare.

Nu uita, însă, că expunerea la soare se petrece chiar dacă te afli în apă, astfel că este esențial să alegi intervale orare potrivite (până în ora 12 la prânz și după ora 4 după-amiaza).


  1. Yoga acvatică


Probabil una dintre cele mai creative metode de a te răcori pe timp de vară este yoga acvatică. După cum îi sugerează și numele, acest tip de activitate fizică respectă particularitățile formei sale clasice, cu excepția că, în loc de o saltea pe podea, se va folosi o plută specială poziționată pe suprafața apei.

Citeste si:
Cele mai bune branduri de anvelope auto pentru sezonul de vară
Cele mai bune branduri de...

Pentru a desfășura această activitate, poți fie să apelezi la grupuri organizate, fie să o faci pe cont propriu, pe o piscină sau un lac liniștit.

Mișcările ușoare și fluide, în combinație cu efectul răcoritor al apei, vor ajuta la propagarea unei senzații de relaxare. Acest tip de exercițiu îți va aduce beneficii atât fizice, cât și emoționale.

Astfel, în timp ce vara poate fi o perioadă extrem de călduroasă, poate deveni pe deplin reușită dacă îți folosești imaginația și încerci modalități creative de a te răcori. Fie că optezi pentru un picnic, fie pentru un parc acvatic sau alte activități pe apă, cu siguranță că vei avea un timp reușit alături de cei dragi.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iulie 2023 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.